Najbezbedniji porodični automobili ispod 10.000 evra

Mnogim ljudima se život zaokrene za 180 stepeni kada dobiju dete. U periodu pre i posle rođenja deteta, morate da razmišljate o stvarima koje vam nikada nisu bile na pameti. Jedna od takvih odluka je i izbor odgovarajućeg automobila.

Bezbednost u tom trenutku postaje prioritet. Pored toga što preduzimate sve mere za zaštitu deteta u kući, treba razmišljati i o bezbednosti na putu. Stariji automobili mogu biti nebezbedni, pa ukoliko vozite stariji automobil koji ima lošu ocenu bezbednosti po evropskim standardima, razmislite o kupovini bezbednijeg novog ili polovnog automobila. Međutim, nekad nije ni lako brzo prodati automobil, a postoje i agencije kao što je http://otkupautomobila.rs/ koje se bave baš ovim poslom i zaobilaze uobičajen proces oglašavanja i potrage za kupcem.

Koji automobil kupiti? Za porodične potrebe je najbolje voziti veći automobil koji ima dovoljno prostora za kolica, dečije sedište i sve potrepštine koje su neophodne pred polazak na put sa detetom. Evo koji su to najbezbedniji pristupačni automobili sa cenom manjom od 10.000 evra za maksimalnu bezbednost u saobraćaju.

Citroen Berlingo MPV (2008)

Možda vam je želja da vam dom bude ispunjen dečicom, a možda neočekivano dobijete trojke! Svakako, ukoliko imate više dece, potreban vam je veći automobil sa više sedišta od standardnog. Zato je Berlingo monovolumen odlična izbor.

Citroen Berlingo je proglašen za najbolji putnički monovolumen. Komfor u ovom vozilu je na izuzetnom nivou, ima dosta pregrada za sve sitnice koje će vam biti potrebne za prevoz sa decom. Prostora ima dovoljno da se pet odraslih osoba može smestiti komforno. Pritom, ako se zadnja klupa preklopi, dobićete tri kubna metara tovarnog prostora. Što je više nego dovoljno prostora ne samo za kolica, nego i za čitav krevetac.

Motor je visoko hvaljen i uz pravilno održavanje vas neće izdati čak i na 500.000 kilometara. Imajući to u vidu, neka vas veća kilometraža pri kupovini ne zabrinjava ako je dobro održavan. Automobil je pored njegove veličine, prilično lako parkirati, a preglednost je odlična.

Cena za ovaj model se obično kreće od 4.500 do 6.000 evra.

Honda Acord limuzina (sedan) (2008)

Ovaj automobil japanskog proizvođača Honda je veoma kvalitetno izrađen i pouzdan porodični automobil, koji se istovremeno odlikuje atraktivnim dizajnom. Acord je model sa dugom tradicijom, a Japanci nastavljaju da sa svakom generacijom nadmaše prethodnu.

Unutrašnjost automobila je moderna i funckionalna. Prostranost kabine omogućava dosta komfora. Pogonski sistem je visokog kvaliteta, što znači da nećete provoditi vreme u servisu više nego što je neophodno. Dok se besmisleni zakon o luksuzu automobila ne promeni, kupovina modela sa motorom zapremine većom od 2 litara nije poželjna.

Moguće je naći ovaj automobil po ceni od oko 10.000 evra

Volvo S40 (2004)

Kako napraviti listu najbezbednijih automobila bez švedskog proizvođača. Volvo je izgradio reputaciju veoma bezbednog automobila, a to nije prevara. Volvo S40 se ističe od ostalih automobila u svojoj klasi po nešto većoj količini standardne opreme. Upravljanje automobiliom je pravo uživanje zbog odlične stabilnosti i udobnosti tokom vožnje.

Potrošnja mu nije jača snaga, ali kada uzmemo u obzir pouzdan motor, možemo da mu oprostimo. Od opcija motora, najbolje se pokazao 2 litarski dizel motor, imajte to u vidu pri kupovini.

Model dobro drži cenu, a može se naći u rasponu od 4.000 do 7.000 evra.

Peugeot 407 Karavan (2004)

Adut Francuza za privlačenje porodičnih kupaca predstavlja stilsko rešenje modela 407. Otvorena rešetka i iduženi aeorodinamični oblik izdvajaju automobil iz mase. Međutim, to ne znači da nije bezbedan ili da mu nedostaje opreme. Sigurnosna ocena dodeljena po NCAP standardu iznosi 5 zvezdica, što je maksimum.

Izbor motora je opširan, a snažnije verzije čine duža putovanja znatno lakšim, a težina nije problem. Verzije sa automatskim menjačem se nisu dobro pokazale, pa ih izbegavajte.

Cena se kreće u rasponu od 3.500 do 6.000 evra.

Da li ste vi promenili automobil zbog dece ili planirate to da učinite kad bude bilo vreme?   

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA