Lepota ženskog tela nakon porođaja

Američka fotografkinja Džejd Bil prošle godine pokrenula je projekat kojim je želela da prikaže prirodnu lepotu žena koje su se tek porodile.

porodjaj2

Naime, milioni žena se nakon porođaja osećaju nedovoljno lepim, jer je njihovo telo doživelo promene.

porodjaj3

porodjaj4

Zbog toga je Bil pokrenula projekat nazvan “Tela majki: Projekat prekrasnih tela” u okviru kojeg se nalaze portreti i lične priče žena. Knjiga, za koju je fotografkinja skupljala sredstva preko Kickstartera, objavljena je na Dan majki.

porodjaj5

porodjaj6

Bil se odlučila za ovaj projekat kako bi podstakla žene koje su se porodile da prihvate, cene i vole svoje telo koje se menja tokom devetomesečne trudnoće.

porodjaj7

porodjaj8

Bil je i sama govorila o osećaju nelagode koji je imala zbog svog izgleda, pa je u knjizi objasnila kako joj je trudnoća ipak pomogla jer je počela da gleda svoje telo očima onoga ko ga voli, a to je njen sin Sekvioja koji danas ima dve godine.

porodjaj9

porodjaj10

Uprkos pojedinim negativnim reakcijama, Bil čvrsto stoji iza svog mišljenja.

porodjaj11

porodjaj12

“Moja poruka je ‘da ste lepe u koži u kojoj jeste’. Trebaju mi žene koje se osećaju ugodno da pokažu svoju kožu. To ne znači da ne odajem počast i svojoj sestri koja ne želi da pokaže svoje telo. Samo želim da narpavim neverovatno lepu priču o našoj koži”, odgovorila je Bil.

porodjaj13

porodjaj14

Poručila je svim ženama da treba da slave drage ljude svih oblika i stilova, počevši od nas samih.

porodjaj15

porodjaj16

“Vaše telo je remek – delo koje treba svi da poštuju. Vi ste odlične, i ako se vaše telo promeni malo ili više tokom trudnoće, proslavite te promene. To je čast o kojoj hiljade žena može samo da sanja. Opustite se u svojoj savršenosti i budite ljubazne prema sebi. Biti majka je dovoljan izazov i bez preziranja naših lepih i moćnih tila”, poručila je Bil.

porodjaj17

porodjaj18

Izvor: 021

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA