Lekcije koje roditelji ipak uče sami

Parovima koji se spremaju da postanu roditelji ništa ne dolazi brže od saveta , koje pritom i nisu tražili. Neki će možda i biti korisni, ali većina će ostati neuptrebljiva pa mogu i da se ignorišu.

lekcije

Čućete o svemu, od najboljih načina kako da savladate nezgodnu narav detata, do strategija kako privići dete na nošu. Koliko god su namere ljudi bile dobre, ipak neke lekcije roditelji treba da nauče sami. Ovo su neke od njih koje je izdvojio Met Benann na svom blogu.

  1. Gledanje crtanih filmova

Ako nije animirani, nije nikakav. Bar je tako u većini porodica u ovim krajevima. Ako želite da gledate fudbal ili samo nekoliko minuta vesti, najbolje da to bude uz melodiju nekog crtanog filma u pozadini. Neko bi morao da se pozabavi tim usavršavanjem jer je to jedini način da svako dobije ono što želi.

  1. Nemojte pregovarati sa teroristima

Koliko god je savršeno i preslatko dete, to je ipak mali terorista stvoren da uništi niz vaših planova. Ume da kaže NE na hiljadu načina. Baciće magiju kada želi da uradite nešto što ono želi.

  1. Kako očistiti špagete sa zida

To se stvarno ne razlikuje mnogo od čišćenja sa stola ili pranja ruku. Malo sapuna i voda može pomoći. Kladim se da niste ni pomislili da morate čistiti zid koji je pet metara daleko od trpezarijskog stola.

  1. Ne možete posedovati stvari

Vlasnik psa može posedovati lepe stvari. Roditelj ne. Ako ste usred tog Venovog dijagrama, ne možete imati lepe stvari. Slučaj zatvoren.

  1. Ćišćenje

Nikada naročito niste uživali u tom poslu, ali to postaje izazov već na 3 metra tornada koji je  iza vas, jer dete uništava bilo kakav napredak koji ste napravili. Čišćenje za malim detetom postaje umetnička forma.

6. Nalepnice, bojice i sve ostale destruktivne stvari treba da budu sakrivene

Dete nema koncept “na pravom” mestu ili “pogrešnom” mestu. Nalepnice izgledaju jednako dobro na podu ili na komadu nameštaja kao što je to na parčetu papira ili košulji. Instrumenti razaranja su svuda. Vaš posao je da ograničite njihovu dostupnost.

7. San

U stvari, sve što ste čuli u ovom tekstu je istina. Kao što je  i solidnih osam sati spavanja noću – stvar prošlosti.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA