Ledeni ukrasi

Prelepi ledeni ukrasi napravljeni od prirodnih materijala obradovaće ukućane kada počnu “minusi”

Prelepi ledeni ukrasi napravljeni od prirodnih materijala obradovaće ukućane kada počnu “minusi”.

 Ukrasi od leda se prave izuzetno lako – dovoljan je zamrzivač ili malo mašte. Međutim, iako se ledeni ukrasi lako prave, priprema traje najduže. Ukrasi se najjednostavnije prave od vode koja se sipa na tanjir u koji se ubace modlice za kolače. Da bi bili u boji, u vodu se stave tempere ili sok. Neuporedivo je lepše kada ukras ima i “dubinu”, pa izgleda poput ćilibara.

Potrebno je pripremiti kolut trake ili vrpce, kao i: borove iglice, crvene bobice, koru pomorandže sečenu na trake, loptice semena lipe, male šišarke, grančicu ruzmarina, kolutove limuna, tanke grančice… U ukrase može da se stavi sve, pa i školjkice, kamenčići ili perlice.

Najjednostavnije je kada se ukrasi prave modlama za kolače. Dovoljno je da se u dublji tanjir ubace modle i sipaju željeni ukrasi. Pritom, ne treba zaboraviti da se traka odmah postavi kako bi se ukras formirao sa njom, jer će kasnije biti izuzetno teško da se led probuši i ne polomi.

Od leda mogu da se naprave i posudice za male sveće. Mogu da se prave balonom koji se napuni vodom, ali se lepši oblik dobija uz pomoć male i veće posudice ili kinder jajeta. Obe posude se napune vodom, stave jedna u drugu, u veću sipaju ukrasi, pa se sve stavi u zamrzivač. Kada se posuda za sveću zamrzne, posude mogu da se izvade, a ukras stavi u kesu i vrati u zamrzivač dok ne počnu minusne temperature.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA