Lavanda – moć eteričnog ulja za prehladu i grip

Lavanda je zanosna i mirišljiva, ali i lekovita i blagotvorna! Njena svojstva su mnogima poznata. Zbog svog umirujućeg dejstva, često se koristi u aromaterapiji.

Upravo zbog svojstva prirodnog sredstva za umirenje i poboljšanja kvaliteta sna, lavanda se često nalazi u sastavu različitih preparata koji se koriste u terapiji prehlade ili gripa. 

Svojim umirujućim dejstvom lavanda ublažava kašalj i blagotvorno deluje na mišćni i nervni sistem.

Osim toga, ona ima antiseptička i antiinflamatorna svojstva, zbog čega suzbija infekciju kože i sluzokože i ubrzava regeneraciju tkiva.Kada se primenjuje 

I dok većina dece u uobičajenim, svakodnevnim okolnostima nema poteškoća da mirno i lepo spava preko noći, kada je dete bolesno i kada mu je zapušen nosić to, itekako može biti problem. 

Kada je detetu zapušen nosić ono je nervozno, razdražljvo, jer ne može lepo da diše. Kao jedno od delotvornijih rešenja u toj prilici preporučuje se terapija eteričnim uljima nane, eukaliptusa i lavande. Na koji način je bezbedno da se primeni lavanda

Svoja najbolja svojstva lavanda ispoljava kada se kombinuje sa drugim lekovitim biljkama koje imaju kompatibilna dejstva. 

Zahvaljujući flasterima Respiratol, inhalacija eteričnim uljem lavande sa nanom, i eukaliptusom je veoma laka, i što je najvažnije, bezbedna za primenu kod dece.

Pošto se eterična ulja ne utrljavaju u kožu, niti se udišu direkno iz difuzera, primena je potpuno bezbedna za mališane. Respiratol se veoma jednostavno koristi. Flaster se zalepi detetu na pidžamicu, a njegovo dejstvo traje 6 do 8 sati. Ne primenjuje se direktno na kožu, pa ne izaziva iritacije niti alergijske reakcije na koži.

Flaster Respiratol, koji sadrži jedinstvenu kombinaciju eteričnih ulja eukaliptusa, nane i lavande, je potpuno prirodan i bezbedan preparat za decu. Primena se preporučuje kod lečenja prehlade, gripa, alergijskog rinitisa, bronhitisa, curenja iz nosa, sinuzitisa, zapušenog nosa i bolnog grla.

https://www.greenchildmagazine.com/safely-use-lavender-baby-sleep/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/265922#benefits

Tekst pisan u saradnji sa brendom Respiratol

Podeli:

Komentari