Kuvajmo s decom: Lepi Brka i devojčica Joja u novoj emisiji koja uči decu da kuvaju

Brka i Joja vas pozivaju da pratite njihove kulinarske avanture i poručuju: kuvajte sa decom jer će tako postati samostalna, maštovita, vredna, jesti zdravije i zavoleti prirodu koja nas hrani!

Portal Detinjarije predstavlja vam Lepog Brku i Joju u emisiji „Kuvajmo s decom“. U kratkoj, dinamičnoj formi, na YouTube kanalu Detinjarija, svake nedelje roditelji i deca moći će da pogledaju nove, jednostavne recepte za ukusne đakonije u izvedbi poznatog TV kuvara Nenada Gladića – Lepog Brke i dvanaestogodišnje Jovane Nikolić – Joje.

Naša misija je da se deca i mladi inspirišu i uključe u spremanje hrane, jer naš moto je: “Reci mi i zaboraviću. Pokaži mi i možda ću zapamtiti. Uključi me i naučiću!”

Akcenat naše kampanje je na pripremi đačke užine, kao važnog obroka koji se danas sve više zamenjuje brzom hranom i grickalicama. Uvođenjem dece u kuhinju i njihovim upoznavanjem sa namiricama, receptima i tehikama pripreme jela, razvija se njihova svest o kvalitetnom i zdravom obroku.

“”Kuvajmo s decom” mi je posebno drag projekat jer živi na čistom entuzijazmu. To je retko sresti u ovo vreme. Interesantno bi bilo proveriti da li se neko ovoliko dugo bavi ovom temom kao mi? Za početak, učimo decu da su sposobni da sami pripreme hranu još od četvrte godine. Naravno da to neće raditi potpuno sami, ali ideja pripreme hrane (a ne kupovina industriskih grickalica) im polako postaje prirodna i polako razvijaju svest o tome da je recimo bolje da pojedu jabuku za užinu nego kesicu čipsa. Da nije sramota poneti od kuće nešto što su sami ili uz nečiju pomoć napravili. Voleo bih da shvate da je “jači fazon” jesti zdravo nego iz trafike. Moramo makar da probamo, pa još jednom, pa još jednom, i tako dok ne uspemo,” kaže Lepi Brka.

I Joja je podelila svoje utiske: “Meni se jako dopalo da budem u kuhinji sa Brkom i srećna sam što sam naučila da pravim razne recepte. Svoj deci bih poručila da Kuvajmo s decom: Lepi Brka i devojčica Joja u novoj emisiji koja uči decu da kuvaju

Brka i Joja vas pozivaju da pratite njihove kulinarske avanture i poručuju: kuvajte sa decom jer će tako postati samostalna, maštovita, vredna, jesti zdravije i zavoleti prirodu koja nas hrani!

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA