Kreativnom centru nagrada u Moskvi

U Moskvi se od 3. do 8. septembra 2014. održava 27. Međunarodni sajam knjiga, najznačajnija manifestacije te vrste u Ruskoj Federaciji. Posle pauze od šest godina na tom sajmu učestvuje i Srbija, na čijem nacionalnom štandu svoja izdanja izlažedvadeset srpskih izdavačkih kuća. Izvršni organizator nastupa je Narodna biblioteka Srbije.

U okviru sajma knjiga u Moskvi održan je Festival slovenskih knjiga,na kojem je učestvovalo trinaest zemalja – Rusija, Belorusija, Ukrajina, Poljska, Češka, Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Uzbekistan, Moldavija, Latvija, Estonija i Srbija. Nagrade su osvojila četiri izdavača iz Srbije– Čarobna knjiga,Globosino Aleksandrija, Evro Đuntii Kreativni centar. Na festivalu je ukupno nagrađeno dvadeset učesnika.

Kreativni centar nagrađen je za zapažen rad na izdavanju knjiga iz istorije i kulture slovenskih zemalja.

Neposredno pred početak sajma knjiga u Moskvi Kreativni centar je za Nagradu Festivala slovenskih knjiga konkurisao sa tri izdanja: Zelenbabini darovi, Srpske narodne lirske pesme i Srpske narodne junačke pesme.

Drago nam je što je žiri u tim izdanjima prepoznao ljubav i trud koje smo uložili u pokušaju da predstavimo i sačuvamo od zaborava našu kulturnu baštinu, koja je čvrsto povezana s tradicijom i kulturom drugih slovenskih naroda.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA