Kreativne i zabavne igre

Ako se vaše dete stalno žali da mu je dosadno ili se ne odvaja od kompjutera i TV ekrana, Kreativne igre pomoći će mu da se razonodi, napregne mozak i lepo se zabavi

Evo nekoliko predloga:

– Naučite ga da spremi gozbu za ptice i veverice. Može da napravi tortu od tri sprata i svaki ukrasi zrnima kukuruza, pšenice, raznih semeniki, ali i povrćem poput kupusa i šargarepica. Takođe, od šper-ploče može da iseče zvezdu sa velikom rupom, premaže je medom, uvalja u semenke i okači na obližnje drvo da počasti senice i vrapce.

– Pošto sakupi šišarke u lokalnom parku ili šumi, neka od njih napravi ukrasne aranžmane: jelke, činije, telo jelena i sove, a od papira rogove, krila, nožice… Šta god im padne napamet!

– Devojčice mogu da se zabave tako što će dugmićima, trakama, čipkom i drugim sitnicama da ukrašavaju svoje kape i šalove.

– Sve nepotrebne kutije raznih veličina stavite na gomilu, a deca mogu da se takmiče u tome kako da najbrže naprave najvišu i najstabilniju kulu. Dobro će se zabaviti i ako im date da naprave piramidu od karata.

– Organizujte takmičenje sa balonima. Postavite metlu na metar visine, a poen je postignut kada balon padne na zemlju ili uđe u protivnički go napravljen od vunice.

– Postavite decu da sede za stolom sa slamčicom u rukama i duvaju kroz nju male vunene loptice, a cilj je da ih doguraju do gola napravljenog od rolni toalet papira.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA