Koliko ste puta izašli otkako vam se rodilo dete?

Iako gotovo svi parovi žude za detetom, nakon što postanu roditelji, imaju veoma malo vremena za sebe. Naime, nedavno istraživanje britanskih stručnjaka je pokazalo da do detetovog petog rođendana roditelji zajedno izađu tek 15 puta.

Sedam od deset roditelja istaklo je kako bi želeli da mogu češće da izlaze, dok je 57 posto otkrilo da u njihovom odnosu nedostaje romantike otkako je na sviet došlo njihovo prvorođenče.

Kao najveći razlog za ostajanje kod kuće roditelji navode manjak novca i osjećaj krivice ukoliko mole nekog od članova porodice da im pričuva dete.

Takođe, većini parova ponekad nedostaje vreme koje su provodili zajedno dok nisu imali dete, jer izlasci s bebom su gotovo nepodnošljivi.

“Gruba stvarnost je da roditelji, iako žele da više uživaju u kvalitetnom vremenu provedenom zajedno, na prvo mesto stavljaju svoje dete. Ljudi se osećaju loše ako zatraže od nekoga da im čuva dete ili ako se zadrže duže van kuće”, rekla je Lucy Wynn Jones, portparolka kompanije ReadyBed koja je sprovela istraživanje u kome je učestvovalo 3.000 parova.

Ona je istakla da je neophodno, uprkos svemu, da parovi pronađu vremena za sebe i da održavaju romantiku u vezi, preneo je Daily Mail.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA