Kao druga mama: 10 znakova da ste tetka koju deca obožavaju!

Čak i ako nemate svoju decu i iskustvo u ophođenju s mališanima, to ne znači da ne možete svojim bratancima i sestrićima da budete uzor odgovornosti, ali i zabave

tetka 2

Deca obožavaju kada im odrasle osobe iz porodice pružaju pažnju. Čak i ako nemate svoju decu i iskustvo u ophođenju s mališanima, to ne znači da ne možete svojim bratancima i sestrićima da budete uzor odgovornosti, ali i zabave. Donosimo vam deset ideja koji će vas transformisati u najdražu tetu (čak i ako ste jedina tetka u porodici):

1. Obraćate im se kao odraslim osobama

Deca vole kada im se obraćate kao ljudskim bićima, a ne pokroviteljskim tonom. To što su mali i neiskusni, ne znači i da su neinteligentni. Zato s njima razgovarajte kao s ravnopravnim članovima porodice.

2. Prepričaćete im “nezgode” njihovih roditelja

Podelićete s njima neprijatne sitnice koje ste njihovi roditelji i vi doživeli u osnovnoj školi. Pokazaćete im fotografije iz detinjstva bez straha da će se smejati vašim modnim izborima ili frizuri.

3. Poklonićete im savršene poklone

“Kul” tetke ne pitaju prodavačice koji je poklon prikladan za uzrast jednog deteta. One pažljivo slušaju želje i interese svojih bratanaca i sestrića i biraju poklone koji su savršeni baš za njih. Bez obzira da li je u pitanju neka društvena igra, knjiga ili pretplata na omiljeni časopis.

 Pročitajte i: Tetka, sklonište za dečju dušu

4. Odvešćete ih na koncert omiljene grupe ili utakmicu

Možda niste ljubiteljka današnje moderne muzike, ali to ne znači da nećete za ljubav svojih bratanaca i sestrića da pribavite karte za koncert i da ih odvedete na najveći događaj njihovih života.

5. Biraćete njihovo društvo u grupi odraslih

Kul tetke sede sa svojim bratancima i sestrićima i razgovaraju o svakodnevnim stvarima čak i kada su u društvu prisutni odrasli.

6. Lakiraćete im nokte

Ponudićete se da lakirate nokte svojim bratanicama i sestričinama ili ćete im pružiti kozmetički savet kako da se reše akni (uz prethodni dogovor s njihovim roditeljima) jer vi možete da razgovarate o svemu.

7. Poslaćete im razglednicu s odmoratetka1

Ne mislimo pritom na razglednice namenjene celoj porodici, već naslovljene baš na vaše sestriće i bratance.

8. U kontaktu ste preko Fejsbuka

Kul tetke imaju profil na Fejsbuku i njima se koriste bez većih problema. Naravno, prijatelji ste sa svojim mališanima i međusobno razmenjujete slike, tekstove i šaljive video klipove.

9. Dopisujete se na mobilnom telefonu

Ne morate da zovete njihovu mamu da biste znali šta se događa u životu vaših voljenih bratanaca i sestrića. Imate njihov direktan broj mobilnog telefona i koristite ga kad god vam to padne na pamet.

10. Naučićete ih igre svoje mladosti

Svaka čast tehnologiji, ali vaša dužnost je da upoznate klince i s igrama vaše mladosti. Ma ima li šta bolje od zabavne igre na otvorenom?

Izvor: Zadovoljna

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA