Kako se odbraniti od komaraca

Komarci neizbežno dolaze sa toplim vremenom i dosađuju nam celo leto. Međutim, postoje načini da ih se oslobodite koji su sasvim prirodni. Skupili smo najbolje savete protiv komaraca na jedno mesto. Pogledajte i pripremite sve što vam je potrebno na vreme da biste mogli da uživate napolju bez razmišljanja o komarcima.

Držite vlažnost pod kontrolom

Komarci se najbolje razmnožavaju u vlažnoj sredini. Pažljivo pregledajte prostor oko kuće u potrazi za ustajalom vodom i uklonite je. Pošto je upravo voda važna za reprodukciju komaraca njeno eliminisanje je najefikasnije rešenje. Uklonite i višak vode iz podmetača za cveće. Još jedna važna stvar je da pazite da ne zalijete preterano vašu baštu.

Slika: mpieracci/flickr.com.


Zasadite prave biljke

Komarci ne podnose jake mirise pa ih tako miris limuna, sirćeta, lavande, limunove trave ili geranijuma udaljava. U biljke koje drže podalje komarce spadaju i ruzmarin i lukovica. Razmislite zato kako da rasporedite ove biljke u bašti ili na terasi.

Slika: Hellsgeriatric/flickr.com.

Podeli:

Komentari

  1. Poštovani,
    Šta je moguće mazati bebi od 2 puna meseca protiv komaraca? Starijem sinu sam kupovala u Grčkoj neke homeopatske stikove, ali za bebicu stvarno ne znam šta se preporučuje.

    Odgovori na komentar

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA