Kako se odbraniti od komaraca

Komarci neizbežno dolaze sa toplim vremenom i dosađuju nam celo leto. Međutim, postoje načini da ih se oslobodite koji su sasvim prirodni. Skupili smo najbolje savete protiv komaraca na jedno mesto. Pogledajte i pripremite sve što vam je potrebno na vreme da biste mogli da uživate napolju bez razmišljanja o komarcima.

Držite vlažnost pod kontrolom

Komarci se najbolje razmnožavaju u vlažnoj sredini. Pažljivo pregledajte prostor oko kuće u potrazi za ustajalom vodom i uklonite je. Pošto je upravo voda važna za reprodukciju komaraca njeno eliminisanje je najefikasnije rešenje. Uklonite i višak vode iz podmetača za cveće. Još jedna važna stvar je da pazite da ne zalijete preterano vašu baštu.

Slika: mpieracci/flickr.com.


Zasadite prave biljke

Komarci ne podnose jake mirise pa ih tako miris limuna, sirćeta, lavande, limunove trave ili geranijuma udaljava. U biljke koje drže podalje komarce spadaju i ruzmarin i lukovica. Razmislite zato kako da rasporedite ove biljke u bašti ili na terasi.

Slika: Hellsgeriatric/flickr.com.

Podeli:

Komentari

  1. Seka says:

    Poštovani,
    Šta je moguće mazati bebi od 2 puna meseca protiv komaraca? Starijem sinu sam kupovala u Grčkoj neke homeopatske stikove, ali za bebicu stvarno ne znam šta se preporučuje.

  2. Vladimir says:

    Moje dete i ja imamo problem veci ne mozemo provesti ni pola sata u setnji da ne zadobijeno destine ujeda komaraca . Sta nam preporucujete da mazemo pre odlaska u setnju.


Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA