Kako deci postaviti granice …

Ima toliko jednostavnih stvari koje roditelji mogu lako da urade kako bi pomogli svojoj deci da prebrode teške trenutke.

Najdžel Lata

KAKO DECI POSTAVITI GRANICE

 i pri tom sačuvati živce

Autor: Najdžel Lata

Prevod sa engleskog: Kornelija Odri Rakić

Ako želite da pregurate prvih deset godina odgajanja vaše dece  a da baš ne izgubite razum potpuno, onda ova knjiga jeste za vas!

Na jednostavan i izuzetno duhovit način  Lata predstavlja najnovija saznanja o razumnom vaspitanju dece,  jer on  tvrdi da je sve postalo komplikovano, da  iz naših života nestaju mnoga sitna zadovoljstva,  a da smo kao roditelji preplašeni, uznemireni i puni sumnji u sebe. Očajnički smo zabrinuti da ne zabrljamo i da od dece ne napravimo emocionalne bogalje za ceo život!

–          Istina je:  svi mi zabrljamo na ovaj ili onaj način. Roditelji smo – i to nam je posao. Isto kao što mi moramo da preživimo njih, tako i oni moraju da prežive nas. Ako uspeju da nas zaobiđu, verovatno će im biti dobro. Odgajanje dece je najbolji oblik rijaliti programa koji postoji, jedino što je bez televizije – kaže autor.

Ipak, ova knjiga nije puna priča koje će vas još više stresirati i opteretiti. Podizanje dece je dovoljno teško , ne treba ga dodatno opteretiti. Umesto toga, ova knjiga će vam pomoći da prebrodite prvih deset godina života svoje dece a da pri tom ne poludite. Uopšte nije lako odagajati decu i ostati normalan, ali je izvodljivo i autor nas uči kako da prema deci budemo čvrsti u stavu, a mekani u načinu!

Što ste vi luđi, deci će manje biti dobro.

Što ste vi srećniji, ona će biti srećnija.

Pravilo je jednostavno, ali je veoma bitno. Morate ostati normalni po svaku cenu!

Ovaj dečji psiholog  i psihoterapeut  je pomogao hiljadama zbunjenih roditelja otkrivajući  im  deset jednostavnih pravila odgajanja dece koja na lak način  rešavaju male i velike probleme sa decom –  problem sa spavanjem, hranjenjem, prelaskom na nošu, bezobraznim ophođenjem…?

Iz sadržaja:

 • Pravila
 • U glavama malih ljudi
 • Spavanje
 • Problemi sa jelom
 • Prelazak na nošu
 • Bezobrazni dečaci i devojčice
 • … I kako to sve završava

 

RAZUMNO VASPITANJE KOJE ČINI DA DECA POČINJU DA RADE ONO ŠTO TREBA

 • Kako glase deset jednostavnih pravila odgajanja dece?
 • Kako ova pravila primeniti na male i velike probleme sa decom?
 • Šta tačno uraditi da se reše problemi sa spavanjem, sa hranjenjem, sa prelaskom na nošu, sa bezobraznim ophođenjem …?
 • Kada roditelju nedostaju alati: usmerena pažnja, preusmeravanje pažnje, tajm-aut, tabela sa markicama, lista neizbežne sudbine…

Stručnjak koji je pomogao hiljadama roditelja

 

 

 

Izdavač: Psihopolis

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA