Kako da beba bude suva i zadovoljna

U razvijenim zemljama oko 90-95% beba koristi pelene za jednokratnu upotrebu. Zbog velike potrošnje pelena na tržištu postoji ogromna ponuda različitih proizvoda ali je važno da roditelji prilikom odlučivanja koje će pelene da koriste znaju na šta treba da obrate pažnju.

Pelene koje se koriste moraju da imaju dobre osobine i kvalitete koji sprečavaju pojavu pelenskog dermatitisa, sprečavaju razvoj infekcije i omogućavaju bebi da mirno prespava noć i bude zadovoljna.

Najbolji način za sprečavanje pojave pelenskog dermatitisa je redovna higijena i nega pelenske regije. Pampers pelene za jednokratnu upotrebu održavaju kožu bebe suvom jer upijaju urin. Površinski sloj pelena omogućava brz prolazak urina u unutrašnjost pelene a srednji sloj brzo absorbuje urin. Novi inovativni zaštitni sloj u pelenama Pampers Active baby ima dva puta jaču zaštitnu barijeru protiv curenja i pruža poboljšanu zaštitu od vlažnosti tokom cele noći. Pampers pomaže bebama da mirno spavaju tokom cele noći zbog osećaja zadovoljstva izazvanog suvom pelenom.

Kvalitetan san je važan za rast i razvoj bebe. Potrebno je bebi ispuniti sve uslove kako bi mogla da odspava celu noć bez buđenja jer će tada biti spremnija i raspoloženija za aktivnosti tokom dana. Prijatna  temperatura u sobi, rituali pred spavanje puni ljubavi i pelene dobrog kvaliteta mogu da pomognu detetu da prespava čitavu noć, bez prekida i skupi snagu za još jedan veseo dan, ispunjen srećom.

Jednokratne pelene Pampers su osmišljene da omogućavaju mnoge pogodnosti – dostupne su, lake za upotrebu, bezbedne za korišćenje, imaju izuzetnu zaštitu od curenja, pomažu održavanju higijene i sprečavaju pojavu ojeda u pelenskoj regiji. Sve ove karakteristike dovele su do toga da mnoge sprovedene studije pokažu da su Pampers pelene za jednokratnu upotrebu proizvod koji poboljšava udobnost i zdravlje kože beba.

Kliničko praćenje je pokazalo da poboljšanje kvaliteta i napredne tehnologije koje se koriste pomažu da se spreči preterano vlaženje kože pelenske regije i oštećenje kože beba.

Mnoge studije su pokazale statistički značajno smanjenje pojave pelenskog dermatitisa pri korišćenju pelena sa superupijajućom unutrašnjošću, u poređenju sa platnenim pelenama ili pelenama sačinjenim isključivo od celuloze. Pampers active baby pelene pomažu bebi da bude suva tokom dana i noći i da može bezbrižno da raste.

Tokom oktobra meseca 2019. u Aksa prodavnicama dečije opreme je organizovano  da mame mogu i same da testiraju Pampers Active baby proizvod i uvere se u povećanu zaštitnu barijeru Pampers pelena koje čuvaju kožu bebe suvom. Mame mogu da testiraju upijajuću moć pelene i vide način na koji čuvaju bebinu kožu.  U Aksa prodavnicama mame mogu da osete kakav osećaj imaju bebe kada koriste Pampers active baby pelene i suvoću koje ove pelene kod dece izazivaju.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA