Kada ne treba davati antibiotike?

Za razliku od bakterija, virusi izazivaju bolesti koje imaju svoj tok i trajanje, a primena antibiotika nema nikakvo dejstvo u tom slučaju.

Dakle, kada je detete dokazano bolesno od virusne infekcije, antibiotik tu nema šta da traži. Saznajte i da li antibiotik može da “pokrije” dete u slučaju da se virusna infekcija isklomplikuje.

Pogledajte video.

Antibioticima se leče bolesti koje su izazvane bakterijima. Oni deluju protiv bakterija na taj način što zaustavljaju njihov rast i razmnožavanje. Antibiotici nemaju nikakvo dejstvo na viruse.

Roditelji se ponekad zbog toga osećaju bespomoćno, misleći da ne postoji lek koji bi njihovom detetu pomogao.

Istina je zapravo, da postoje prirodni lekovi koji skraćuju trajanje virusne infekcije, redukuju simptome i smanjuju broj sekundarnih bakterijskih infekcija.Takav prirodni lek je i Bimunal sa ekstraktom crne zove.

Primena Bimunala se preporučuje već u prvim trenucima kada roditelji primete simptome virusne infekcije kod deteta. Najbolje u prva dva sata od pojave simptoma.

Bakterije i virusi

Dva su glavna tipa mikroba koji utiču na to da se ljudi razbole: bakterije i virusi. Mikrobi izazivaju bolesti sa veoma sličnim simptomima, ali različiti mikrobi se različito razmnožavaju i drugačije šire bolesti.

Bakterije su živi jednoćelijski organizmi. Njih ima svuda oko nas i uglavnom ne nanose nikakvu štetu, a u mnogim slučajevima su i veoma korisne. Ali neke bakterije su štetne i mogu da izazovu bolesti kada se razmnože u ljudskom telu i počnu da ometaju normalan tok funkcionisanja organizma.

Virusi, za razliku od bakterija, nisu živi. Oni rastu i razmnožavaju se samo kada napadaju žive organizme. Ljudsko telo se svojim imunim sistemom obično izbori sa virusima pre nego što uzrokuju bolest. Ali postoje virusi, kao što je obična prehlada, koji se jednostavno ne mogu zaustaviti. Oni imaju svoj tok i trajanje. Primena prirodnog leka ublažava sve simptome virusne infekcije, skraćuje vreme trajanja bolesti i smanjuje broj sekundarnih bakterijskih infekcija.

Podeli:

Komentari

  1. Snezana says:

    DrGoran..imala sam srecu da bude u timu lekara koji je lecio mog sina od Kawasakija daleke 93-ce godine.Sve pohvale za njegov trud i rad sa pacijentima.

  2. Jovana says:

    Cerkica mi ima u nosu bakterije Moraxella catarrhalis(I) stAph. Aureus , neznam više sta da joj stavljam od masti i cime nos da joj ispiram? Koristila sam joj i hloramfenikol i nista mast i neki prirodni caj za bakterije ali nista ne pomaze. Ako mozete posavetujte me sta da probamo


Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA