Jeftine ideje za zanimaciju dece

Biti roditelj drugim rečima znači – uvek biti spreman…

Potrebno je da budete dosetljivi, ali i zanimljivi kako vašoj deci nikada ne bi bilo dosadno, kako kada ih učite nečemu, tako i u zabavi kod kuće.

Ako želite da “uposlite” vašu decu, bez mnogo trošenja novca, pogledajte naše ideje koje će vam pomoći da obuzdate vaše mališane…

1. Napravite putiće u sobi

Ako vaše dete voli da vozi male autiće, omogućite mu to na najzanimljiviji način: uz pomoć lepljive trake napravite puteve po podu sobe. Sada ne morate da kupujete čuvene tepihe sa ulicama, kada možete sami da ih napravite.

2. Školice u stanu

Napolju je kiša, pa vaša deca ne mogu da izađu napolje ili u dvorište. Strašno im je dosadno… Uzmite opet lepljive trake u boji i napravite školice na pločicama ili etisonu. Igra će biti zanimljivija ako se i vi naravno uključite!

3. Igranje modela

Da li se sećate starih lutkica koje smo stalno presvlačili? Bile su od kartona, a odeća im je bila od papira koje smo morali da sečemo iz novina. Pošto ih više nema, iskoristite staru dečiju odeću. Nacrtajte kredom u dvorištu (ili opet iskoristite lepljivu traku za unutrašnju verziju) devojčicu ili dečaka i neka ih vaša deca “oblače” sa svojim stvarima.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA