Ja sam partner svojoj ženi, a ne gost koji samo spava, jede, kupa se!

Muškarci koji vole i poštuju svoje supruge su obično od strane drugih muškaraca okarakterisani kao papučari. Mnogi se stide tih “titula” ali to ne bi trebalo! Jedan muškarac je dao svoju ispovest i na ovome svako treba da mu čestita!

partneri

Jedan moj prijatelj je došao kod mene na kafu, sedeli smo i ćaskali, pričali o životu… “Odoh na sekund da operem tanjire koji su ostali u sudoperi”, rekoh mu.

Pogledao me je kao da sam mu rekao da sam pošao da konstruišem svemirski brod. Reče mi, diveći mi se, ali pomalo zbunjeno:

“Dobro za tebe sto pomažeš svojoj ženi, kada ja to uradim, moja žena to ne ceni. Jedne nedelje sam obrisao pod, ni hvala.”

Vratio sam se da sednem sa njim i objasnio da ja ne pomažem svojoj ženi.

“Mojoj ženi ne treba pomoć, treba joj partner.

Ja sam partner u kući i zbog tog partnerstva su podeljeni zadaci, ali se sigurno ne radi o pomoći u kući.

Ja ne pomažem svojoj ženi da očisti kuću, zato što i ja živim tu i moram i ja da je čistim.

Ja ne pomažem svojoj ženi da kuva, zato što i ja hoću da jedem i moram i ja da kuvam.

Ja ne pomažem svojoj ženi da opere sudove posle jela, zato što sam i ja koristio te sudove.

Ja ne pomažem svojoj ženi oko dece, zato sto su to i moja deca i moja je uloga da budem otac i roditelj.

Ja ne pomažem svojoj ženi da siri i pegla veš, zato sto je to i moj veš i moje dece.

Ja nisam pomoć u kuci, ja sam deo kuće.

A sto se tiče cenjenja, pitao sam ga kada joj je poslednji put, nakon što je završila sa čišćenjem kuće, pranjem veša, nakon što je promenila posteljinu na krevetu, okupala decu, skuvala, organizovala i tako dalje, rekao hvala? Ali hvala tipa: “Wow! Ženo moja! Fantastična si!”

Čini ti se apsurdnim? Izgleda ti čudno?

A kada si ti, jednom u 100 godina, očistio pod, očekivao si minimum nagradu za izvrsnost, sa puno slave.

Zašto? Da li si ikada mislio o tome, prijatelju?

Možda zato što je, po tebi, sve to njena obaveza? Možda zato što si navikao da se sve to obavi a da ti ne moraš prstom da mrdneš?

Dakle ceni kao što bi voleo tebe da cene, na isti način i istim intezitetom.

Pruži ruku, ponašaj se kao pravi partner, a ne kao gost koji je došao samo da jede, da spava, da se opere.

OSEĆAJ SE KAO KOD KUĆE U SVOM DOMU.

Izvor: Family

Podeli:

Komentari

 1. Marija Masnec 15.10.2016 u 15:43

  Ako hočeš ,da je familija sretna potrebno je, da si deo familije jer sa ovom svi dobijete in svi ste sretni. Dali ako si pravi muškarc potrebno je da si sretan v svojoj obitelji. To pa nije da nisi slobodan u svom životu potrebno je samo razgovarati i pronači zajedni put.

  Odgovori na komentar
 2. A jel ona promenila osigurac,krecila sobu,premestala namestaj,cistila odzak,cepala drva,menjala crep.Lako je biti ravnopravan kad su kucni poslovi u pitanju.Neka budu one ravnopravne ili partneri sa nama kad se rade teski fizicki poslovi.E zato postoji podela na muske i zenske,jednostavno neke stvari koje mi uradimo one ne mogu.Ne zivimo svi u stanu gde sem namestanja kreveta,usisavanja i pranja sudova nemas nikakve obaveze.

  Odgovori na komentar
 3. Ja zajedno sa svojim suprugom radim skoro sve. Dok je radio fasadu, dodavala sam mu materijal, kada sredjuje racunar ja istaliram ostale programe, kada cepa drva ja poredjam sve, kada je umoran ja donosim drva za vatru (ne smeta mi ni da cepam za potpalu), kada kupujem stvari prvo njemu uzimam, kuvamo na smenu, … Krecila sam sama koliko puta, premestala namestaj, farbala prozore i vrata, orezivala vocke, povezivala tv i podesavala kanale, dihtovala i kitovala prozore, a tek sto mesim kiflice 🙂 Najbitnije je razumevanje i postovanje.Ipak oboje treba da uzivamo u braku i porodici.

  Odgovori na komentar
 4. Stvari koje VI uradite i tako lepo isticete radite jednom u mesec ili dva dana, godinu? Stvari koje ocekujete od te MUCENICE ona radi svaki dan, po ceo dan dok ti lepo na posao sa posla i sve cetiri uvis da ne smetas zeni dok usisava? Cuti jadnice, pokrij se. Takvi kao ti su vrsta u izumiranju i zene su se konacno opametile i to me neizmerno raduje.

  Odgovori na komentar
 5. Ovaj nazovi partner verovatno ne zna da radi ni jedan muski posao pa se izvlaci na pranje i peglanje….a ako cemo o ravnopravnosti…moze ali SVIH poslova a ne samo zenskih….da vam malo ispucaju nokti i da dobijete zuljeve moje dame

  Odgovori na komentar

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA