Iz vrtića u saunu, pa na ledeno tuširanje na snegu: Njima nije zima, roditelji nemaju ništa protiv

Vaspitači za ledeno tuširanje imaju odobrenje roditelja. Kažu da je većina saglasna sa ovom metodom i da nikog ne prisaljavaju da svoje dete šalje u gaćicama na sneg

Deca u državnom vrtiću u Krasnojarsku u Sibiru skidaju se u donji veš, a potom izlaze napolje na sneg, gde se polivaju ledenom vodom… Možda zvuči surovo, ali ovo je deo njihovog odgojno-nastavnog programa za koji se veruje da ih održava zdravim i zaustavlja brojne infekcije.

– Mali ‘morževi’ prvo su se ugrejali u sauni, a posle toga usledilo je tradicionalno tuširanje hladnom vodom – rekao je portparol odseka za obrazovanje u Krasnojarsku, a prenosi Daily Mail.

Oksana Kabotko (45), vaspitačica i trener plivanja rekla je da izbegavaju ovakav vid “odgoja” u slučajevima kada je mnogo hladno, odnosno ako temperatura padne na minus 25 stepeni Celzijusa.

Ističe da za hladno tuširanje moraju da imaju odobrenje roditelja, ali i dodaje da se većina mama i tata apsolutno slaže s politikom vrtića. Pre nego što ih puste na sneg i poliju vodom, kline uče kako u tom trenutku treba pravilno da dišu.

Telegraf

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA