Iz ugla jednog tate: 8 trikova za uspešno privikavanje na nošu

Svi roditelji koji su prošli kroz to znaju koliko je teško naviknuti dete na nošu, a među njima je i tata Ian Sejdžer koji je s roditeljima podelio par trikova na kojima ćete mu i vi biti zahvalni…

Proširite repertoar priča, što pre

Nijedna poseta javnom toaletu neće proći bez priče o Pepeljuzi, Snežani, Bambiju i ostaloj družini. Priče će vašem mališanu uneti spokoj u nepoznatom okruženju i održati njegovu koncentraciju na prvobitan zadatak.

Pakovaćete se za odlazak u park kao da se selite

Dodatno pakovanje maramica i rolna toalet papira, dodatan par gaćica, dve odevne kombinacije, ukoliko je potrebno da se presvuče… Sve su to samo neke od stvari koje će stati u putničku torbu koju ćete nositi tokom šetnje parkom.

Ne očekujte da će obuka preko dana da bude podjednako uspešna i preko noći

Privikavanje na nošu preko dana bi možda moglo da se desi jako brzo, ali privikavanje tokom noći zahteva dosta strpljenja. A onda, samo odjednom, vaše dete će se probuditi sasvim suvo. Ovo se neće desiti dok dete ne dosegne biološku zrelost, što može da potraje i mesecima nakon što je savladana dnevna obuka. Ovde važe ista pravila – ne forsirajte ništa. Ako se vaš mališan ne buni što nosi pelenu tokom noći, nemojte ga prisiljavati da prestane. Znaćete kad je spremno.

Budite spremni da čujete konstantno traženje za odlazak u WC u najrazličitijim situacijama

Dete koje je tek prohodalo zahteva pažnju. Ukoliko u nekom momentu oseti da ne uživa vašu punu pažnju – jer je npr. stigla nova beba, nemojte biti šokirani ako primetite da mnogo često traži da ide u WC samo da bi privukao pažnju mame i tate.

Nagradite ga

Mnogi roditelji se neće složiti sa ovom idejom, ali bombona nakon male i pet bombona kao nagrada nakon velike nužde čine čuda, verujte mi. Naravno da ovo nije toliko dobro za njegove male mlečne zubiće, ali ovo je najefikasnija moguća metoda kako biste dobili vrhunske reultate za jako kratko vreme.

Yumama

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA

moj pedijatar instagram