Istraživanjem došli do računice

Pogledajte koliku bi godišnju platu trebalo da imaju sve majke…
Bilo da su zaposlene ili domaćice, svakodnevno se suočavaju sa nizom nezahvalnih poslova: kuvanje, kupovina, čišćenje, odvođenje i dovođenje dece iz škole, treninga

Mame zaslužuju platu od 113.568 dolara godišnje. Kada su u ulozi majke, žene ne računaju vreme. Bilo da su zaposlene ili domaćice, svakodnevno se suočavaju sa nizom nezahvalnih poslova: kuvanje, kupovina, čišćenje, odvođenje i dovođenje dece iz škole, treninga i raznih drugih aktivnosti.

I sve to bez ikakve novčane naknade.

Istraživanje koje je sproveo američki sajt Salary.com, a kojim je bilo obuhvaćeno 6.000 žena, pokazalo je da majke-domaćice “rade” 94 sati nedeljno, te da bi trebalo da zarade 113.568 dolara (85.000 evra) godišnje.

Mame sve što rade, rade s ljubavlju i bez ikakve nadoknade

Zaposlene mame bi, pak, morale da primaju 67.436 dolara (50.000 evra) godišnje za poslove koje obavljaju kod kuće, a koji im oduzimaju 58 sati nedeljno.

Ovi iznosi su izračunati na osnovu odgovora ispitanica i cene pojedinih poslova na tržištu.

S obzirom da provode 14,4 sati nedeljno čisteći po kući, i imajući u vidu da satnica kućne pomoćnice iznosi 10,10 dolara, mame bi morale da samo za taj posao zarađuju 145,4 dolara (106 evra) nedeljno.

Kuvanje, na koje potroše 14 sati sedmično, trebalo bi da naplaćuju 13,56 dolara na sat.

Izvor:  Economy

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA