Istraživanje: Sreća i uspeh dece zavise od dve stvari

Istraživanje koje je počelo da se sprovodi pre 75 godina i još traje, otkriva da sreća i uspeh u životu najviše zavise od dve stvari – ljubavi i radne etike

Foto: Pixabay

Roditelji ponekad prave grešku tako što štite decu od kućnih poslova, govoreći da su mala i da će se njima svakako baviti kada odrastu. Međutim, nauka pokazuje da je roditeljsko delegiranje obaveza od malih nogu i te kako dobro za razvoj ličnosti.

Iskustvo 724 ispitanika koji su postali izuzetno uspešni pokazalo je da je na njihov razvoj najviše uticalo vaspitanje u duhu – “zasuci rukave i prioni na posao”.

Sreća u životu zavisi od radne etike
Roditelji su im još dok su bili u nižim razredima osnovne škole zadavali da obavljaju kućne zadatke, pomagali su im u sređivanju kuće, uređivanju dvorišta, opravci automobila…

Tako su odmalena shvatili da moraju da rade da bi nešto postigli. Stručnjaci su na osnovu toga zaključili da je obaveza roditelja da usmere svoju decu ka poslu, koliko god mislili da će ih time mučiti ili im uskratiti vreme za igru. Ali, tako se spontano izgrađuju radne navike i neguje radna etika, zbog koje im kasnije u životu neće biti teško da se posvete poslu i postignu uspeh.

Novosti

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA