Iskoristite priliku jer – Imate samo jedno srce

Svetski dan srca obeležava se širom sveta 29. septembra. Evo šta vi možete da uradite za sebe tog dana, i da vas ništa ne košta!

Povodom Svetskog dana srca Udruženje kardiologa Srbije (UKS)  29. septembra u Mikser hausu od 12 časova, organizuje manifestaciju posvećenu kardiovaskularnoj prevenciji, u okviru koje će svi posetioci osim edukativnih predavanja, saveta i preporuka o zdravim životnim navikama, moći da izračunaju pojedinačan kardiovaskularni rizik, kao i stanje kardiovaskularnog zdravlja prema tablicama Evropskog udruženja kardiologa.

Pored mnoštva zdravstvenih provera, svi zainteresovani građani će moći i da se posavetuju sa renomiranim lekarima iz različitih sfera medicine koji se bave kardiovaskulrnim bolestima.

Pod sloganom “Znanje je moć-čuvaj svoje srce”, cilj obeležavanja Svetskog dana srca je edukacija stanovništva i promocija preporuka za prevenciju kardiovaskularnih bolesti Evropskog udruženja kardiologa, kako bi se smanjila stopa smrtnosti od srčanih oboljenja kroz uputstava za zdrav način života i mere prevencije.

Prema najnovijim podacima, kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrti u svetu, posebno u našoj zemlji, a stručnjaci apeluju na primarnu i sekundarnu prevenciju kojom se može značajno smanjiti učestalost infarkta miokarda i moždanog udara.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA