Fond za mlade talente: Uspešne srednjoškolce očekuju nagrade

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku da novčano nagradi srednjoškolace koji su postigli uspehe na takmičenjima u zemilji i inostranstvu.

Foto: Pixabay

Fond za mlade talente doneo je odluku da nagradi 1.512 učenika srednjih škola za postignute uspehe na takmičenjima u zemlji i inostranstvu tokom prošle godine.

Učenici će dobiti nagrade u iznosu do 200.000,00 dinara, u zavisnosti od ranga, odnosno nivoa takmičenja, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Odluka je doneta na 89. sednici Fonda za mlade talente, kojom je predsedavao Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta i predsednik Fonda.

Na konkurs se prijavilo ukupno 1.767 učenika srednjih škola, a usvojena je lista od 1.512 kandidata koji će dobiti nagradu Fonda, Udovičić je istakao da će se Fond potruditi da se poveća broj nagrađivanih učenika, kao i iznos novčanih nagrada.

“Nastavljamo da nagrađujemo trud i zalaganje mladih i motivišemo ih da napreduju, usavršavaju se i postižu najviše rezultate. Time će svakako sebi olakšati dalji put kroz život i osigurati bolju budućnost, i sebi i Srbiji”, rekao je on.

Od kada je Fond za mlade talente u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta nagrađeno je više od 11.100 srednjoškolaca koji su svoje rezultate postigli na republičkim i međunarodnim takmičenjima, precizira se u saopštenju.

Izvor: kurir.rs

Zapratite nas i na Instagramu!

https://www.instagram.com/p/BrOIbAvAIVI/?utm_source=ig_web_copy_link

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA