Evo kako da mališani budu dobri dok vi kupujete

Koliko god da se u tim trenucima ljutite na vašeg mališana što je nervozan ili nestašan, trebalo bi da znate da nije kriv, jer mu je u tim momentima prosto – dosadno

Svaki put kada morate da odete u market ili tržni centar, a nemate kome da ostavite dete, preživite pravi stres. To je naporno i za vas i za malog saputnika. Koliko god da se u tim trenucima ljutite na vašeg mališana što je nervozan ili nestašan, pa ruši sve sa rafova, sakriva se iza polica, beži vam iz vidokruga čim se okrenete da uzmete nešto, trebalo bi da znate da nije kriv, jer mu je u tim momentima prosto – dosadno.

I zato traži način da se zabavi.

A evo kako bi to moglo da se dogodi na konstruktivan način, tako da vi ne crvenite od sramote pred ostalim kupcima, a i da na miru možete da kupite sve što vam je potrebno.

Amanda Varburton, jedna majka i članica “Fejsbuk” grupe The Motherload, je otkrila kako to ona radi. Napisala je da je njen sin Džejms dobar pratilac u šopingu samo onda kada je uposlen. Ona ga zato neretko obuče u uniformu, kako bi stekao utisak da radi nešto važno i da mu popis za kupovinu, kao i ilustraciju proizvoda sa spiska, kako bi znao što moraju da nabave.

– Na internetu sam pronašla fotografije različitih stvari, odštampala ih, isekla i plastificirala. Džejms je shvatio da sve što se nalazi na spisku mora da pronađe i stavi u kolica. Dopalo mu se to i počeo je da uživa u zajedničkoj kupovini, a do juče je to mrzeo. Trčao je po radnjama, vikao i bio nesnosan. Sada je ovaj zadatak shvatio vrlo ozbiljno, a ja na miru mogu da obavim kupovinu – otkrila je majka.

Novosti

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA