Dragi mužu, ove male stvari koje radiš čine me jako srećnom

Christina Clemer je majka i supruga. Napisala  je suprugu pismo, posvetu, da mu zahvali na svim velikim sitnicama koje njen dan čine srećnijim, a srce ispunjenijim.

Foto: Pixabay

Dragi mužu,

Teško je biti nova mama, ali znam da ni novom tati nije lako i ne dobija  istu pažnju ili empatiju. Želim da znaš da vidim sve što radiš za nas, a to moj svet čini svetlijim. Iako me možda ne vidiš kako te gledam i možda ti neću dovoljno puta reći hvala, ovi tihi (ili glasni) trenuci mi svakodnevno donose radost.

Kad čitaš našem sinu
Najviše na svetu volim kad vidim našeg malog sina u njegovom  krilu i kako nestrpljivo okreću stranice Polarnog medveda. Onog Polarnog medveda koga doslovno osamnaesti put čitaju taj dan. Tako si strpljiv i čitaš ga s jednako toliko entuzijazma kao i prvi put. Osim toga, vaše životinjske buke prilično su epske.

Kad ustaneš jako rano da bi mogla ići na trčanje … sama
Nisi jutarnja osoba, znam te. I to mi puno znači kad se probudiš tako rano kako bih mogla ići sama na trčanje, po suncu. Trčanje s kolicima neverovatna je stvar, ali osećam se tako slobodno i iskreno tako voljeno kad sama izađem napolje i idem trčati jer se više brineš o meni nego o svom snu.

Kad kažeš, “hej čoveče”, našem jednogodišnjaku kao da je jedan frajer
Zbog toga se svaki put nasmešim jer zamišljam kako se družite. Zamišljam kako igrate fudbal u dvorištu, kako mu daješ savete o devojkama i jednog dana popiješ pivo s njim. Topi mi srce.

Kad se vratiš kući s posla
Nema ništa bolje nego videti osmeh na licu našeg sina i sjaj u njegovim očima dok te kroz prozor vidi kako prilaziš ulaznim vratima. Udara svojom malom rukom po prozoru, uzvikujući “Tata” i to s takvom radošću i uzbuđenjem svaki dan, bez prestanka.

Ne mogu to uvek pokazati, ali pomalo se i ja tako osećam kad dođeš kući. Uđeš i uskočiš unutra i lako mi je zaboraviti da i ti naporno radiš po ceo dan jer to činiš tako lako.

Kad očistiš kuhinju nakon večere
Kažem da nemam ništa protiv da to radim i stvarno nemam, ali kad pospremiš nakon večere, to me podseća da smo zajedno u ovome. Čišćenje nakon deteta nije mali podvig i cenim ga više nego što mogu reći svaki put kad to uradiš.

Kad svi zajedno sedimo i čitamo Goodnight Moon na kraju dugog dana
Ovo je često moje najdraže doba dana. U tom trenutku, svaki dan, bez obzira na to što se još događa, svi smo zajedno i sve je mirno i tiho.

Kad kući doneseš bocu vina, ničim izazvan
Znam da najviše voliš pivo i samo njega piješ. A mogu te zamisliti kako stojiš u vinskom delu prodavnice i pokušavaš odabrati vino koje bi želela, samo da mi pokažeš kako ti je stalo.

Kad mi kažeš da sve dobro radim
Znam da to ne bih trebala čuti, stvarno znam. Znam da bih trebala biti sposobna osećati vrednost i dostignuće samo kada bih dala sve od sebe. Ali stvar je u tome što majčinstvo ne dolazi s promocijama i nagradama i povišicama, a moram povremeno čuti da dobro to radim. Puno mi znači kad mi kažeš da sam dobra mama. Ali kad se zamislim malo, verovatno bih i ja tebi trebala reći da i ti jako dobar. Ti si odličan tata.

Kad me držiš za ruku dok gledamo TV
Suočimo se s tim, često smo previše umorni da bismo drugo gledali televiziju na kraju dana. (Ovdje nema puno dugih, filozofskih razgovora) Kad me uhvatiš za ruku, znam da smo još uvek povezani i osećam se jednako blisko kao i uvek do sad.

Kad sa mnom sanjaš o budućnosti
Često živimo iz dana u dan i zbog toga sve funkcioniše. Ali volim kada pričamo o avanturama za kojima čeznemo, kad razgovaramo o onome što sve želimo za svog malog, kad razgovaramo o lepom životu kojem se nadam da ćemo zajedno proživeti.

Ova trenutna faza s bebom sastoji se u pronalaženju jednostavnih životnih radosti i to nam olakšava život. I za sve one trenutke kada ti zaboravljam reći, hvala ti što moj dan činiš srećnijim i srce punijim.

Volim te,

Tvoja žena.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA