Dr Nenad Stanković: Povratak u  formu nakon porođaja uz Med2 Contour

Mnogi smatraju da lepota žene svoj vrhunac dostiže nakon porođaja kada sa novom životnom ulogom žena dobije samopouzdanje i postigne svoj najbolji estetski izgled zbog ličnog zadovoljstva i ostvarenosti.

Međutim, neretko se dešava da se neke promene koje se neminovno javljaju na telu zadrže duže nego što se očekuje. Treba prihvatiti činjenicu da organizam žene nije isti kao što je bio pre same trudnoće i porođaja. Višak kilograma može ostati i pored zdrave ishrane, umerene fizičke aktivnosti, mirnog životnog ritma i podrške porodice.

Za povratak na težinu pre začeća potrebno je vreme, strpljenje, ali i pojedini tretmani mogu biti od velike koristi kada je reč o preoblikovanju tela i potrebi žene da vrati svoju pređašnju figuru. Tako je tretman Med2 Contourom odlično rešenje u postizanju idealnih proporcija tela jer kao ultrazvučni aparat ciljano deluje na lokalizovane masne naslage, tačnije problematična područja koja uprkos svim naporima ostaju na telu. Celulit kao jedan od najvećih ženskih neprijatelja, koji nije samo estetski, već i zdravstveni problem, efikasno se uklanja zahvaljujući ovom revolucionarnom aparatu koji je dobio odobrenje od FDA za sigurnost.

Najvažnije je to što je potpuno bezbedan po zdravlje, a efekti su vidljivi odmah s obziorm na to da se njime izvodi i limfna drenaža te je neposredno posle postupka obim manji za čak 2,5 cm. Tretmani se ponavljaju na sedam dana, a lekar preporučuje oprtimalan broj za svakog klijenta pojedinačno u zavisnosti od regije koja se tretira i stanja u kome se ona nalazi. Pretežno je dovoljno pet tretmana u seriji da se evakuiše suvišna masnoća, ukloni celulit i zategne prethodno opuštena koža. Uz uravnoteženu ishranu, redovnu fizičku aktivnost, prijatnu sredinu, ljubav i podršku najbližih, a kada prođe period laktacije, mame se mogu za relativno kratko vreme vratiti u formu i uspešno se prilagoditi novim promenama u životu, a da ne moraju nužno zapostaviti sebe i svoje potrebe za lepim i negovanim izgledom.

Ovim postupkom dokazano se smanjuje obim, uklanja celulit i lokalizovane masne naslage sa stomaka, bokova, zadnjice, leđa, kolena i nadlaktica. Poboljšavajući cirkulaciju primetno zateže kožu i smanjuje otok, a najvažnije je to što ne postoji nikakva specijalna priprema, kao ni poseban oporavak nakon tretmana. Na samom početku izvodi se stimulacija limfnih čvorova uz pomoć integrisanog aplikatora za limfnu drenažu. Sam proces prati prijatan osećaj toplote s obzirom na to da se za vreme tretmana tkivo i masne ćelije uz pomoć vakuuma fiksiraju u aplikator između dve ultrazvučne glave.

Zajedničkim delovanjem dva međusobno usklađena ultrazvuka, u tkivu se stvaraju mehurići koji postaju sve veći, potom se postepeno smanjuju dok ne imploidiraju. Na taj način dolazi do oslobađanja velike količine energije koja prouzrokuje oštećenja na membrani masnih ćelija čime se ispuštaju masne kiseline i trigliceridi. Kroz prirodan proces organizma i sistema izlučivanja ovaj višak se eliminiše iz tela.

Završnica tretmana Med2 Contourom je limfna drenaža koja dodatno utiče na evakuaciju masnih ćelija što dovodi do smanjenja obima koji se meri u centrimetrima, kao i efikasnog uklanjanja i najtvrdokornijeg celulita. Važno je istaći da se nakon pet tretmana u seriji dobijaju trajni rezultati koji se uspešno mogu održavati uz poštovanje zdravog životnog stila“ – kaže dr Nenad Stanković iz Estetskog centra „Estera“.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA