Dr Nenad Stanković: Lepotu možemo naći u svemu što nas okružuje

Svesni toga da se radni vek iz godine u godinu produžava i da se od savremenog čoveka očekuju dobro zdravlje, vitalnost i mladolikost, često smo  isfrustrirani što nam moderno društvo nameće trku sa godinama.

estera

U svakodnevnoj praksi dr Stanković se susreće sa različitim motivima koji pokreću ljude na primenu anti – age tretmana. Neretko  je to želja za novim životnim početkom, ali i potreba da se oslobodimo onoga što ne moramo da nosimo, a to su bore.

Biti negovan i zadržati svoju prirodnu lepotu više nije prestiž, već pitanje higijene, potrebe i kulture. Svima nam je dobro poznat osećaj  kada  nam neko udeli kompliment. Posebno kada nas sagovornici zagonetno ispituju zašto danas posebno zračimo i imamo li neki poseban povod. Uz adekvatnu negu, zdrave životne navike, neophodnu relakasaciju i pozitivno razmišljanje, zaista možemo postići sklad tela i duha. Na taj način pokazujemo odgovornost i poštovanje prema sebi.

Zdrav stav se ogleda u prihvatanju kontinuiteta života

Anti – age je usmeren ka sprečavanju preranog starenja, prevenciju različitih bolesti i očuvanju psihološkog zdravlja. Njegovo svođenje samo na terapiju bora, negde je pogrešno. Iako se proces starenja ne može zaustaviti, uz neverovatan napredak medicine, njegove posledice se mogu znatno ublažiti. Tako tretmani podmlađivanja sprečavaju gubitak kolagena i omogućavaju revitalizaciju kože. Suština je u individualnom pristupu pacijentu i određivanju najbolje opcije za njegov problem.

„Od svojih starijih kolega zapamtio sam pravilo da se zdrav stav ogleda u prihvatanju kontinuiteta života. Veoma je važno pratiti biologiju i svoj životni ciklus, a pri tom biti mudar da za sebe napraviš najbolji izbor. Nehirurške metode podmlađivanja poput mezoterapije, hijaluronskih filera ili hemijskih pilinga danas su veoma popularne jer pružaju izvrsne rezultate. Najvažnije je to što nakon tretmana, koža izgleda jedra i zategnuta, ali se retko uočava i određuje šta se tačno od postupaka primenjivalo. Posebno treba istaći da se zadržavaju karakteristične crte lica, uklanjaju nepravilnosti, a čuva prirodna mimika. Upravo je ta diskretnost glavni motiv da se hirurški lifting odloži do daljeg. U suštini, osnovni princip anti-ageinga nije puko popunjavanje bora, već predan rad na regeneraciji kože i poboljšanju njenog kvaliteta.

Jednom je čuveni Erih Erikson izjavio kako svaka faza života nosi različite mogućnosti uživanja, a zadatak čoveka je da ih otkrije. Lepotu možemo naći u svemu što nas okružuje, ona je više od ideje i ideala, ali za početak, treba je tražiti u sebi“ – zaključuje dr Nenad Stanković iz Estetskog centra „Estera“.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA