Dr Nenad Stanković: Celulit nije samo estetski, već i zdravstveni problem

Sigurno se i vi pitate da li ste spremni da svoje telo pokažete na plaži ovog leta. Ako se do sada niste izborili sa upornim problemom kao što je celulit, još uvek nije kasno.

estera

Svima nam  je poznato da je reč o estetskoj i funkcionalnoj promeni koja je najčešće prisutna kod žena, a čije uzročnike treba tražiti u stilu života , hormonskom statusu i genetskoj predispoziciji. Zamor, stres, loše navike u ishrani, predugo sedenje i  odsustvo fizičke aktivnosti,  izazivaju zastoj u eliminisanju toksina i masti iz organizma te dolazi do zadebljanja vezivnog tkiva, a samim tim do pojavljivanja  takozvane „pomorandžine kore“.

„Najnovija istraživanja pokazuju da čak 90% žena ima problem sa celulitom u nekom obliku. Mezoterapija u velikoj meri može da pomogne u borbi protiv ove neželjene estetske pojave. Vitamini, minerali, antioksidansi i lipolitici u mezoterapijskim koktelima poboljšavaju cirkulaciju, učvršćuju vezivno tkivo, podstiču limfnu drenažu i razgrađuju višak masti. Njihovom primenom postiže se adekvatna ishrana i hidratacija kože koja se primetno  zateže u predelu butina, kolena i struka, a kao posebne benefite treba istaći smanjenje obima i besprekornu teksturu kože. U zavisnosti od faze celulita savetuje se da se izvede 5-10 tretmana radi postizanja najboljih efekata uz pridržavanje zdravih životnih navika. Rezultati direktno zavise od individualnog odgovora organizma, hormonskog statusa, tretirane regije i broja izvedenih tretmana“, objašnjava dr Nenad Stanković iz Estetskog centra „Estera“.

Ne zaboravite lični angažman kojim možete ubrzati čitav proces oslobađanja od celulita. Uravnotežena ishrana bogata voćem, povrćem i vlaknima važan je faktor koji doprinosi popravljanju opšteg stanja organizma, a samim tim i kože. Konstantna fizička aktivnost omogućava mišićima da rade u uslovima maksimalne oksigenacije čime podstiče poboljšanje cirkulacije i efikasno odstranjivanje masti. Najmanje dva litra vode preporuka je stručnjaka za optimalno zdravlje, vitalnost i lepotu. Mali koraci koje  svakodnevno budete preduzimali  omogućiće vam negovan izgled, prijatnu pojavu i priliku za  uživanje u sopstvenoj koži.

Specijalna ponuda u Estetskom centru Estera: popust od 30% na seriju anticelulit-tretmana mezokoktelima u toku juna, jula i avgusta

https://youtu.be/BqX03xTiM54

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA