Dr Nenad Maksimović dobio mural na zidu XIII Beogradske gimnazije, škole koju je pohađao

Omiljeni dr Neša, koji je preminuo od korone, dobio mural: “Anesteziolog… Borac protiv tame” Doktor Nenad Maksimović izgubio je bitku sa kovidom januara ove godine

Anesteziolog dr Nenad Maksimović (37) koji je pre tri meseca preminuo od posledica korona virusa, dobio je danas mural u Beogradu.

Kako saznajemo, mural je napravljen na zidu XIII Beogradske gimnazije, škole koju je Nenad pohađao.

Na zidu je, pored njegovog imena i prezimena, kao i godina rođenja i smrti, napisano: “Anesteziolog… Borac protiv tame”, kao i rečenica: “Ko ne uči iz prošlosti, osuđen je da ponavlja…”.

Dr Maksimović radio je u Kliničkom centru Srbije (KCS), a tokom epidemije korona virusa bio je na ispomoći u KBC “Dr Dragiša Mišović”.

Bio je na prvom frontu borbe protiv korone, angažovan u crvenoj zoni KBC „Dr Dragiša Mišović“ i jedan od prvih članova „Ujedinjenih protiv kovida“.

Mural na zidu Trinaeste gimnazije je naslikan na inicijativu Nenadovih kolega, prijatelja i profesora Medicinskog fakulteta, a uradio ga je akademski slikar Milan Milosavljević Deroks. Pametan, skroman, vedar, veliki drugar, pesnik koji je voleo život, prirodu i ljude – tako Nenada pamti njegova razredna Gordana Radosavljević, profesorka biologije u Trinaestoj gimnaziji.

„Ponosni smo što je Nenad bio naš učenik i što je na jedini pravi način branio čast srpske medicine. Nije odlikovan. Ovo je odlikovanje njegovih kolega i njegove škole“, poručuje kolektiv ove beogradske gimnazije.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA