Domaća kašica od kruške sa pirinčem

Užina koja se može davati bebi još na samom početku uvođenja čvrste hrane. Umesto kruške, može i jabuka.

RECEPT:

Sastojci:

  • jedna kruška
  • dve kašike pirinča

Priprema:

  1. U malo vode kuvati dve ravne kašike pirinča desetak minuta.
  2. U međuvremenu oguliti i očistiti krušku, te je iseći na sitnije komade.
  3. Zatim ubaciti krušku u pirinač, poklopiti i kuvati još 5-7 minuta. Po potrebi dodavati vode, ali ne previše, toliko da na kraju kuvanja pirinač skoro sve upije. Ovako se čuvaju hranjive materije iz kruške i sve završe u kašici.
  4. Na kraju sve izblendirati blenderom ili štapnim mikserom.

Prijatno!

 

Recept iz knjige: Kuvarski dnevnik bebe Marte.  Za-naslovnicu-beba-Marta (1)

Autor: Martina mama, dr med. Marija Mandić, majka troje dece koja je svoje znanje i iskustvo ovim putem želela da podeli sa drugim mamama i tako im olakša period uvođenja čvrste hrane.

Telefon: 063-593-068, 024-524-844                                                                              Fejsbuk: www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte

Mail: KuvarskiDnevnikBebeMarte@gmail.com

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA