Doktor Nestorović: Korona virus sigurno stiže u Srbiju, deca i žene ređe obolevaju

Novi korona virus stići će i u Srbiju, smatra dečji pulmolog i alergolog dr Branislav Nestorović, ali napominje da se od ovog virusa razboli svaka šesta osoba, da je smrtnost niska

Novi korona virus stići će i u Srbiju, smatra dečji pulmolog i alergolog dr Branislav Nestorović, ali napominje da se od ovog virusa razboli svaka šesta osoba, da je smrtnost niska, dok je kod gripa procenat obolelih mnogo veći.

Nestorović za TV Prvu kaže i da se retko beleže primeri zaraženih među decom i ženama.”Žene obično ne oboljevaju i smrtnost je niska”, rekao je Nestorović.On je dodao da su na udaru najstariji građani sa ozbiljnim hroničnim oboljenjima.Nestorović napominje i da svaka teorija o tome kako se virus širi ne može da se sa sigurnošću potvrdi, posebno zbog “specifične situacije” u Italiji, prenosi B92.”Italijanska epidemija je čudna – teško je imati teoriju, a da ne bude teorija zavere”, rekao je on.Na pitanje da li će virus stići u Srbiju, Nestorović odgovara potvrdno.”Virus će sigurno stići”, smatra on, ali dodaje da “virus slabi prolaskom kros ljude”.

Podeli:

Komentari

  1. Kiza says:

    Smrtnost niska? Kako je 8% niska smrtnost? 30,358 (92%) ozdravilo i otpušteno 2,770 (8%) umrlo. U kojem je to paralelnom univerzumu smrtnost niska?


Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA