Devojčice 0-36 meseci: visina i težina

Devojčice od rođenja do 36 meseci – visina i težina

Tabele su samo okvirni pokazatelji  rasta i razvoja i ne treba ih shvatati kao upozorenje na problem. Ako ipak sumnjate da se vaše dete ne razvija u skladu sa svojim uzrastom, obavezno se posavetujte sa svojim pedijatrom.4

Podeli:

Komentari

 1. maja says:

  moja beba ima 7 punih mjeseci i teska je 8.400 grama, jede lijepo a i dojim je, pedijatar kaze da je to super za taj uzrast, molim i vase misljenje.

  • MojPedijatar says:

   Savršeno – nema šta da se doda!

  • Dijana says:

   Moja devojcica je stara 9 meseci teska je 7,330gr a dugacka 71 cm rodjena je sa 3,140gr a duzina joj je bila 46cm.U Australiji kazu da je to ok meni ne bas .Mada je vesela jede lepo cvrstu hranu ne sisa vise vec mesec dana pije samo kravlje mlekone dajem joj vestacko!

   • MojPedijatar says:

    Ovo je ODLIČAN napredak!

    • Dijana says:

     Znaci nema mesta za moju zabrinutost?!Moja devojcica jede na svaka 3 sata najvise 20 kasikica malih cvrste hrane i popije u toku dana 500ml mleka kravljeg jel radim ispravno?! Hvala jnapred na odgovoru……

 2. ljiljana says:

  Moja devojcica ima 24 meseca i teska je 12.100 kg. Jede normalno (mada nekad manje, nekad vise) ali je stalno aktivna i u pokretu. Da li je ova kilaza mala u odnosu na njen uzrast? Ne izgleda mi mrsavo, izgleda mi “normalno” ali sve nesto mislim kao da nema dovoljno kila pa sam cesto u dilemi. Molim Vas za odgovor. Hvala.

 3. bojana-janic-fetic says:

  Moja beba ima deset ipo meseci i 12kg. Krupna je rodjena,sa 4,5kg. Super jede,obrocila se,voli svu hranu,nikada nismo imale problema oko toga. Ima visinu dece od godine dana. Do sedmog meseca je porasla 20 centimetara. Sada je visoka 75cm. Da li je to u redu,stim sto je krupna rodjena?

 4. amela says:

  Moja devojcica je rodjena u 35 nedelji trudnoce sa 2,360kg i duga 49cm. Sada ima 9,5meseci i porasla je 20cm i teska 7kg. Inace, sve jede, nismo imali nikakvih problema do sada,vesela je i jako aktivna. Molim vase misljenje. HVALA.

 5. Irena says:

  Moja beba ima 9 meseci i 9,5kg da li je to ok?

  • MojPedijatar says:

   Beba treba da utrostruči porođajnu težinu sa 12 meseci.

   Ne znamo bebinu porođajnu težinu, ali je generalno ova težina za ovaj uzrast sasvim OK.

 6. Andrea says:

  Moja devojčica rođena je carskim rezom u 40. nedelji sa 3450 gr i 51 cm. Po otpustu iz bolnice imala je 3420 gr, a na kontroli sa 15 dana starosti izmerili su 3490 gr. Zanima me da li je taj napredak dovoljan i koliko treba da je optimalan nedeljni napredak u težini?

  • MojPedijatar says:

   Rano je za pravu procenu! Dajte bebi šanse da lepo sisa pa sledeće merenje da bude za dve nedelje! U prvih par nedelja se može desiti da beba slabije napreduje, a onda “povuče” i nadoknadi sve kako treba. Prosečno treba da dobija oko 25 grama na dan, ali je to zaista ponekad neravnomerno raspoređeno po (prvim) nedeljama!

   Najvažnije je da beba lepo jede, pa polako…

 7. Milica Sindjelic says:

  Ja imam devojcicu rodjenu sa 3,32kg i sa 4 nedelje (merena u kucnim uslovima pre kupanja i podoja) ima 3,870kg. Da li je to dovoljan napredak? Hvala unapred

  • MojPedijatar says:

   To je za sada ok! Merite bebu kod kuće jednom nedeljno ili na 14 dana, baš ovako kao sada, pa da Vaša vaga bude merodavni “reper” za praćenje bebe.

Strana 1 od 4612345>>>

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA