Devojčice 0-36 meseci: visina i težina

Devojčice od rođenja do 36 meseci – visina i težina

Tabele su samo okvirni pokazatelji  rasta i razvoja i ne treba ih shvatati kao upozorenje na problem. Ako ipak sumnjate da se vaše dete ne razvija u skladu sa svojim uzrastom, obavezno se posavetujte sa svojim pedijatrom.4

Podeli:

Komentari

 1. moja beba ima 7 punih mjeseci i teska je 8.400 grama, jede lijepo a i dojim je, pedijatar kaze da je to super za taj uzrast, molim i vase misljenje.

  Odgovori na komentar
 2. Moja devojcica ima 24 meseca i teska je 12.100 kg. Jede normalno (mada nekad manje, nekad vise) ali je stalno aktivna i u pokretu. Da li je ova kilaza mala u odnosu na njen uzrast? Ne izgleda mi mrsavo, izgleda mi “normalno” ali sve nesto mislim kao da nema dovoljno kila pa sam cesto u dilemi. Molim Vas za odgovor. Hvala.

  Odgovori na komentar
 3. bojana-janic-fetic 09.12.2013 u 17:49

  Moja beba ima deset ipo meseci i 12kg. Krupna je rodjena,sa 4,5kg. Super jede,obrocila se,voli svu hranu,nikada nismo imale problema oko toga. Ima visinu dece od godine dana. Do sedmog meseca je porasla 20 centimetara. Sada je visoka 75cm. Da li je to u redu,stim sto je krupna rodjena?

  Odgovori na komentar
 4. Moja devojcica je rodjena u 35 nedelji trudnoce sa 2,360kg i duga 49cm. Sada ima 9,5meseci i porasla je 20cm i teska 7kg. Inace, sve jede, nismo imali nikakvih problema do sada,vesela je i jako aktivna. Molim vase misljenje. HVALA.

  Odgovori na komentar
 5. Moja devojčica rođena je carskim rezom u 40. nedelji sa 3450 gr i 51 cm. Po otpustu iz bolnice imala je 3420 gr, a na kontroli sa 15 dana starosti izmerili su 3490 gr. Zanima me da li je taj napredak dovoljan i koliko treba da je optimalan nedeljni napredak u težini?

  Odgovori na komentar
  • Rano je za pravu procenu! Dajte bebi šanse da lepo sisa pa sledeće merenje da bude za dve nedelje! U prvih par nedelja se može desiti da beba slabije napreduje, a onda “povuče” i nadoknadi sve kako treba. Prosečno treba da dobija oko 25 grama na dan, ali je to zaista ponekad neravnomerno raspoređeno po (prvim) nedeljama!

   Najvažnije je da beba lepo jede, pa polako…

   Odgovori na komentar
 6. Milica Sindjelic 16.04.2014 u 06:44

  Ja imam devojcicu rodjenu sa 3,32kg i sa 4 nedelje (merena u kucnim uslovima pre kupanja i podoja) ima 3,870kg. Da li je to dovoljan napredak? Hvala unapred

  Odgovori na komentar
  • To je za sada ok! Merite bebu kod kuće jednom nedeljno ili na 14 dana, baš ovako kao sada, pa da Vaša vaga bude merodavni “reper” za praćenje bebe.

   Odgovori na komentar
Strana 1 od 4512345>>>

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA