Detoksikacija kože – 5 razloga zašto je neophodna

Detoksikacija kože neophodna je u današnjem modernom načinu života koji je u potpunosti drugačiji od života naših predaka. Ubrzan tempo života, stres, zagađena sredina, premalo sna dovode da se često osećamo loše, a time i naša koža poprima nezdravu boju i stanje.

Nakupljeni toksini pod uticajem negativnih spoljašnjih i unutrašnjh faktora poput duvanskog dima, UV zračenja dovode do zagađenosti kože usled čega joj je neophodna detoksikacija.

Postoji 5 najvažnijih razloga zašto je svakoj koži potrebna detoksikacija.

1. Duvanski dim

Duvanski dim utiče na manjak kiseonika u koži, i hranljivih materija što dovodi do žutila u licu i neujednačene boje tena. Preko 4000 hemikalija i iritanasa se krije u duvanskom dimu koji znatno utiču na uništavanje kolagena i elastina što dovodi do gubitka elastičnosti i opuštenosti kože lica. Kao posledica duvanskog dima javljaju se i staračke pege na licu. Kada duvanski dim dospe u pluća oslobađa se više miliona molekula slobodnih radikala koji putem krvi utiču na funkciju svih ćelija kože, a ništa manje ni na efikasnost ćelija kože.

Usled delovanja štetnih sastojaka i iritanasa iz duvana, pušači deluju mnogo stariji od nepušača. Bore na koži su najizražajnije oko usta, na obrazima, ali i oko očiju, dok je koža lica znatno tanja i odiše sivkasto – žutom bojom i gubitkom sjaja.

Pasivno pušenje (boravak u prostorijama sa duvanskim dimom) takođe ništa manje nije štetno za našu kožu.

2. UV zračenje

Stvaranje vitamina D u kostima u velikoj meri zavisi od sunca, ali se od sunčevih zraka treba i čuvati. UVA i UVB zraci su svakako najštetniji za našu kožu.

UVA zraci prodiru duboko u kožu, u dermis, i uzrokuju pojavu pigmenatacija na koži, ali i opekotine, dok UVB zraci prodiru u površinski sloj, epidermis, i izazvaju opekotine. Stalna izloženost UV zračenju uzrokuje starenje, ali i promene na koži.

3. Zagađenost

Klasični zagađivači vazduha najčešće se javljaju u gradovima, ali u i manjim sredinama, odnosno svuda gde postoje izduvni gasovi.

Štetne materije u velikoj meri utiču na izgled kože. Dolazi do nastanka nezdrave boje kože, pucanja kapilara, oticanja lica, ali i do stvaranja bora.

4. Stres

Neretko se može čuti ‘’Koža mi je baš onakva kako se i osećam.’’

Stres predstavlja unutrašnje, subjektivno, odnosno intrapsihičko stanje koje predstavlja reakciju na stresor, odnosno stresni događaj. Kao četvrti na listi razloga za detoksikaciju stres je prepreka za obnavljanje zaštitne funkcije kože i dovodi do istanjivanja sloja epiderma te su kožne infekcije zastupljenije.

5. Manjak sna

Period između 22h i 2h ujutro, vreme je kada se odvija detoksikacija kože. Ćelije kože se tada obnavljaju i potrebno im je dati energiju. Istraživanja su pokazala da tokom poslednjih godina spavamo čak 4 – 5 časova manje nego pre. Takođe, ispitivanja su pokazala da su osobe koje su imale manjak sna ili san nedovoljnog kvaliteta imale mnogo izražajnije promene na koži u vidu opuštene kože, gubitka elastičnosti, pojave bora i nepravilne pigmentacije.

nuxe

NOĆNO REŠENJE ZA DETOKSIKACIJU KOŽE

NOVI Nuxellence® DETOX Noćni anti-age fluid je br. 1 rešenje za prirodnu detoksikaciju kože.

Zahvaljujući Super-Detox kompleksu s ekstraktom albicije (drveta svile) i šećera dobijenih biotehnologijom, ovaj revolucionarni noćni fluid stimuliše detoksikaciju ćelija, dok cvetovi pasiflore, anchuse i maka u srcu ćelija obnavljaju oštećenu mitohondrijalnu DNK i pune kožu energijom.

Ujutro je inače umoran ten jednostavno oživljen, svež i odmoran, kao da ste spavali dodatna 2 sata. Iz noći u noć, koža je detoksikovana, obnovljena i vidljivo podmlađena.

Za sve tipove kože i sve starosne dobi.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA