Deca koja obavljaju kućne poslove su uspešnija kad porastu

Mentalni stav “zasuci rukave i prioni na posao” naučen u ranom detinjstvu jedan je od najvažnijih faktora uspeha.

Foto: Needpix

Želite da vaše dete postane uspešan odrasli? Terajte ga da obavlja kućne poslove. Ako gunđa, objasnite mu da nauka kaže da je to za njegovo dobro.

Najveće kontinuirano istraživanje u istoriji, koje je započeto pre 75 godina i još traje, pokazuje da sreća i uspeh u životu zavise najviše od dve stvari – ljubavi i radne etike.

A koji je najbolji način da kod dece razvijete radne navike? Iskustvo 724 ispitanika koji su u životu postali izuzetno uspešni govori da je mentalni stav “zasuci rukave i prioni na posao” naučen u ranom detinjstvu jedan od najvažnijih faktora uspeha. Ono što vam daje prednost na poslovnom planu je upravo odnos prema neprijatnom poslu.

Naravno, roditeljima nije obavezno lakše kada deo obaveza u domaćinstvu delegiraju deci. Očekujte da ćete često morati da ih podsećate, posao će obavljati traljavo, ali tako je sa svakim učenjem.

Naoružajte se strpljenjem i budite spremni da dodatno radite za njima, jer je to jedini način da im usadite radne navike i naučite ih da je rad neizbežan deo života i preduslov za samoostvarenje, poručuju naučnici.

Izvor: Detinjarije.com

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA