Đaci seoskih škola uspešniji na završnom ispitu od svojih vršnjaka iz grada

Na sajtu Ministarstva prosvete pre nekoliko dana objavljeni su konačni rezultati završnog ispita u osnovnim školama u školskoj 2020/21. godini.

Foto: Freepik

Što se tiče bodova koje su na završnom ispitu osvojili osmaci u školama na teritoriji grada Zrenjanina – raspon je veliki. Kreće se od 18,53 bodova, koliko su na završnom ispitu osvojili đaci iz Osnovne škole „Bratstvo“ iz Aradca, do čak 31,33 boda, koliko su osvojili đaci iz škole „Dositej Obradović“ iz Farkaždina.

Po broju osvojenih bodova na završnom ispitu, ovog puta izgleda da su bili uspešniji đaci iz seoskih škola. Osim škole u Farkaždinu, odlično su završni test uradili i osmaci iz škole „Branko Ćopić“ iz Lukićeva, osvojivši 31,11 bodova, kao i đaci škole „Slavko Rodić“ iz Lazareva, sa osvojenih 28 bodova.

Najmanje bodova na završnom ispitu osvojili su učenici u Aradcu i Belom Blatu.

Od gradskih škola, najviše bodova na završnom ispitu osvojili su osmaci škole „Petar Petrović Njegoš“ – 25,99.

– Učenici naše škole osvojili su na završnom ispitu 24,67 bodova i tim rezultatom sam zadovoljan. Uglavnom su uspeli da upišu srednju školu koja im je bila prvi izbor. A to je, u stvari, i najvažnije – kaže za portal Zrenjaninski Zlatko Bulić, direktor škole „Branko Radičević“ iz Čente.

Rezultati završnog ispita zahtevaju ozbiljnu analizu
U školskoj godini koju je obeležila pandemija virusa korona i u kojoj se nastava odvijala onlajn, u učionici i kombinovano, rezultati završnog ispita zahtevaju ozbiljnu analizu, smatra direktorka Osnovne škole „Sonja Marinković“ Jelena Jenovai.

– Bodovi su važni, ali je važnije da li su đaci uspeli da upišu smer koji su želeli. Prema informacijama koje imam, naši đaci su zadovoljni upisom u srednju školu. Završni ispit je bio lakši nego prethodnih godina i u analizama koje slede, uporedićemo ove sa rezultatima prethodnih godina – ističe Jenovai.

Zelena učionica

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA