Da li za tek rođenu bebu smeju da se koriste pelene za jednokratnu upotrebu?

U razvijenim zemljama oko 90-95% beba koristi pelene za jednokratnu upotrebu od prvog dana života. Savetuje se redovno menjanje pelena za jednokratnu upotrebu na svaka tri-četiri sata.

Kvalitetne pelene za jednokratnu upotrebu imaju prijatan zaštitni brzoupijajući površinski sloj koji čuva kiselost kože, sprečava vlaženje kože i razvoj infekcije. Bitno je pronaći pelene koje odgovaraju detetu, sa kojima dete može da ostane suvo tokom dana i tokom noći. Pampers active baby pelene imaju dobra upijajuća svojstva, dva puta bolju upijajuću moć u poređenju sa drugim pelenama.

Kako pelene mogu da pomognu da beba prespava mirno noć?

Pampers active baby pelene pomažu bebama da mirno spavaju tokom cele noći zbog osećaja zadovoljstva koje prouzrokuje suva pelena. Ukoliko je bebi pelena suva, beba je srećna, zadovoljna i smirena. Na ovaj način stvaraju se odlični uslovi da beba mirno može da spava a roditelji pored bebe da se odmore. Brzoupijajući površinski sloj Pampers active baby pelena pomaže bebi da mirno spava i da skupi snage za igru tokom dana.

Da li će dete imati pelenski ojed ukoliko se koriste pelene za jednokratnu upotrebu?

Od prvog dana je potrebno koristiti jednokratne pelene koje sprečavaju vlaženje kože i curenje sadržaja iz pelene. Mnoge studije potvrdile su da Pampers active baby pelene za jednokratnu upotrebu proizvod koji poboljšava udobnost i zdravlje kože bebe. Poboljšanje kvaliteta pelena i savremene tehnologije sprečavaju vlaženje kože pelenske regije i oštećenje kože beba. Studije su pokazale statistički značajno smanjenje pojave pelenskog dermatitisa pri korišćenju pelena sa superupijajućom unutrašnjošću, u poređenju sa platnenim pelenama ili pelenama sačinjenim isključivo od celuloze. Najbolja zaštita od pelenskog ojeda je redovna higijena pelenske regije i redovna promena pelena za jednokratnu upotrebu.

Kako da saznam informacije o tome koliko su efikasne pelene za jednokratnu upotrebu? U toku je kampanja da mame mogu da probaju kako funkcioniše upijajući sloj Pampers pelena. Na instagramu uz pomoć #feelonyourskin se može naći mnogo korisnih infomacija i testiranja vezanih za površinski sloj Pampers active pelena. Neke od mama će imati priliku da testiraju efikasnost upijajućeg sloja pelena i na primeru vide prednosti korišćenja Pampers active baby pelena.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA