Bužetski fond: Politizuju lečenje dece

Nijedan pacijent s potpunom dokumentacijom koji se obratio Budžetskom fondu za lečenje u inostranstvu nije odbijen, saopštili su lekari koji učestvuju u radu tog fonda

Nijedan pacijent s potpunom dokumentacijom koji se obratio Budžetskom fondu za lečenje u inostranstvu nije odbijen, saopštili su lekari koji učestvuju u radu tog fonda, i dodali da je cilj pojedinaca da se lečenje dece u inostranstvu politizuje.

– Već duže vreme slušamo i gledamo kako se jedan plemeniti i nimalo lak rad stavlja na stub srama od strane ljudi koji su najmanje pozvani da pričaju na temu lečenja dece.

Prećutkivali smo mnoge prizemne i našoj profesiji nedostojne komentare, želeći samo da zaštitimo svu tu decu i njihove porodice, ali i naš rad, od bespotrebne politizacije – navodi se u saopštenju. – Kao članovi lekarske komisije želimo da poručimo da nećemo dopustiti da o lečenju dece govore nestručni i oni koji ne iznose prave činjenice, već obmanjuju javnost.

 

Saopštenje su potpisali doc. dr Siniša Dučić, prof. dr Dejan Škorić, dr Goran Vukomanović, prof. dr Vladislav Vukomanović, doc. dr Radoje Simić, prof. dr Aleksandar Sretenović, prof. dr Ljiljana Vujotić, prof. dr Svetozar Putnik i prof. dr Danica Grujičić.

Novosti

0
Ostavi komentar

Povezani članci

Vesti

Instagram