Bojenje jaja za penom za brijanje

Za par dana je najveći praznik Uskrs i naravno mi smo se i ovaj put potrudili da napišemo i pripremo nešto za vas vezano za ovaj veliki praznik, kao i svake godine.

jaja

Pošto vam se jako svidela igra za penom za brijanje i bojama, otikrili smo da se sa tim mogu bojiti i jaja i da je efekat koji se postiže isto tako interesantan kao i efekat koji smo postigli na papiru. Dakle, za bojenje jaja na ovaj način potrebno vam je:

  • Pena za brijanje
  • Prehrambene boje
  • Posuda
  • Jaja

Jaja naravno prvo skuvajte i ostavite da se ohlade. U posudu koju ste odabrali za bojenje sipajte penu, a zatim pokapajte boju onako kako vi želite. Možete napraviti razne kombinacije boja, ne mora uvek ista šara biti. Kada stavite boje koje želite da koristite, sa štapićem išarajte tako da liči na kružne šare, tj. šare kao na klikeru. Zaronite jaje u penu i napravite pun krug sa njim da se boja svuda uhvati i jaje bude pokriveno u peni. Ostavite sa strane na papir da malo postoji a zatim blago tapkanjem skinite penu. Tapkanje se pokazalo kao najbolje za skidanje pene jer onda šare na jajetu se ne razmažu nego ostanu takve kako je pokupilo. Ostavite opet sa strane malo jaja da se osuše i posle ih možete tradicionalno premazati uljem da dobiju sjaj. Ako ovu aktivnost budete radili sa detetom, obezbedite se sa rukavicama jer će vaše ruke takođe pokupiti boju dok bojite a prehrambene boje se teško skidaju sa ruku i odeće.

Ovakav način bojenja jaja će vam se sigurno svideti pre svega vašim mališanima, a onaj ko od vas dobije takva jaja na poklon će sigurno biti oduševljen i pitati vas kako ste to uradili.

Igrajte se sa vašom decom, ovo je radostan praznik :)

Blog Mama i tata

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA