Biti mama dečak uči vas da zadržite dah, zatvorite oči i sačuvate rečenicu” Budi pažljiv “za stvarno važne trenutke

Kako je majčinstvo promenilo, opisala je Kristina Organ, mama dvojice sinova. Ta promene ide polako i suptilno i samo u jednom trenutku primetite šta vam se dogodilo.

Foto:  Pixabay

Evo nekoliko zapažanja mame Kristine  u kojima se  mogu pronaći mame sinova

“Biti mama dečak uči vas da zadržite dah i zatvorite oči i sačuvate rečenicu” Budi pažljiv “za stvarno važne trenutke”, piše u svom tekstu mama Kristina za portal Scary Mommy.

Naučićete da volite filmove kao “Star Wars” i “Avengers”, žanrove koje ranije niste gledali, čak ćete shvatiti da imate i omiljenog lika iako do skoro niste znali ni jedno ime.

Postat ćete veoma osetljivi na “mačo princip” i nerviraće vas svaki put  kad čujete fraze poput “budi muško” ili “kao djevojčica”. U stvari postaćete svesni odgovornosti da treba da ih naučite da budu ljubazni i da im pomognete da ostanu nežni”

Brzo se naviknete na buku i nered. Osećaćete se prilično prijatno s prljavštinom i bukom. Naviknete se na miris znoja i shvatite koju taktiku možete upotrebiti kad spominjete korišćenje sapuna i za ljubav svima samo da stavlja dezodorans.

Biti mama dečaka znači da znate što su igre Fortnite i Minecraft.

Kada ste mama dečaka svatićete koliko stereotipa postoji a potpuna su glupost. Biće vas strah da će ih svet oblikovati u nešto što nisu.

Biti mama dečaka znači da ćete se nostiti sa rizicima, manje se plaštiti nepoznatoga. Zato ćete oboje biti hrabriji ali i prestravljeniji nego što ste ikada mislili.

Naučićete kako da ne utrčite na teren kada dobije udarac dok igra fudbal sa drugarima. Kada se vere po drvetu umesto “siđi”, govorićete “Budi pametan”. Znate da ipak želi videti ceo svet bez obzira koliko zastrašujuće može biti.

Ono što svaka mama zna jeste da će uz vaše dete i vaše srce postati veće. Da, biti mama dečaka promeniće vas kao osobu. Vaše srce postaće izdržljivije, ali i mekše. Kroz  vašeg dečaka otvoriće se ceo novi svet.

Naravno, kao mama znate da ove stvari važe I kada imate ćerku

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA