Bebin ručak: Varivo od boranije sa mesom

Idealan ručak nakon bebinog desetog meseca, ako povećate količinu možete imati ručak za sve ukućane 🙂

boranija sa mesom

Potreban materijal:

jedna šargarepa
pileće belo meso veličine dlana
šaka boranije (sveže ili smrznute)
jedan krompir

Priprema:

U malo vode kuvati šargarepu sitno naseckanu i belo meso isečeno na kocke. Nakon dvadesetak minuta dodati šaku boranije ( sveže ili smrznute) i jedan krompir isečen na kocke. Kuvati još oko pola sata ili dok sve ne postane mekano, ali ne prekuvano. Na kraju sve, u zavisnosti od toga kako beba jede, kratko izblendirati, izblendirati u potpunosti ili samo iseckati na sitnije delove.

Recept iz knjige: Kuvarski dnevnik bebe Marte.

Autor: Martina mama, dr med. Marija Mandić, majka troje dece koja je svoje znanje i iskustvo ovim putem želela da podeli sa drugim mamama i tako im olakša period uvođenja čvrste hrane. Više o knjizi i poručivanju možete pročitati ovde

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA