Bebin ručak: Bebi pire od pasulja

Odličan ručak za malo starije bebe uzrasta 10 meseci… i starije

Sastojci:

  • pasulj
  • šargarepa
  • peršun
  • crni luk

Priprema:

  1. Kuvati proizvoljnu količinu zrna pasulja u  oko pola sata. Baciti tu prvu vodu.
  2. Zatim dodati novu vodu i dosta šargarepe, zelena i tri luka isečena na sitno.
  3. Kuvati dok  ne bude mekano.
  4. Vašoj bebi starijoj od 10 meseci kroz cediljku  propasirati zrna pasulja, puno šargarepe, zelena, a gustinu regulisati tečnošću od kuvanja.

NAPOMENA:  Očišćen i i opran pasulj je poželjno potpiti u hladnoj vodi par sati radi bržeg kuvanja. Kada odvojite deo za bebu, ostatak začiniti po želji ukućana.

Recept iz knjige: Kuvarski dnevnik bebe Marte.

Autor: Martina mama, dr med. Marija Mandić, majka troje dece koja je svoje znanje i iskustvo ovim putem želela da podeli sa drugim mamama i tako im olakša period uvođenja čvrste hrane.

Telefon: 063-593-068, 024-524-844                                                                               Fejsbuk: www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA