Bebe sanjaju još pre rođenja: Mališani su aktivni i u stomaku

Što se tiče beba, one su aktivne i tokom boravka u majčinom stomaku. Igraju se pupčanom vrpcom, sisaju prst, plaču i sanjaju.

Foto: Pixabay

Dokazano je da od četvrtog meseca mogu da prepoznaju majčin i očev glas.

Beba su neiscrpna tema i pobuđuju pažnju gotovo od momenta začeća. Naročito su zanimljivi malo poznati detalji vezani za period trudnoće njihovih mama. Baveći se ovim razdobljem stručnjaci su došli do niza neobičnih otkrića uzrokovanih njihovim uzajamnim odnosom.

U trudnoći se ženama izoštravaju sva čula, a posebno čulo mirisa, zbog čega ne mogu da podnesu pojedine namirnice koje su pre trudnoće obožavale. U trudnoći se menja ritam rasta i opadanja kose. U ovom periodu kosa više raste, a nakon porođaja više opada. Normalan ritam uspostavlja se obično šest meseci nakon rođenja deteta.

Što se tiče beba, one su aktivne i tokom boravka u majčinom stomaku. Igraju se pupčanom vrpcom, sisaju prst, plaču i sanjaju. Dokazano je da od četvrtog meseca mogu da prepoznaju majčin i očev glas. I još nešto. Bebe rođene u maju uglavnom su teže od beba rođenih u drugim mesecima. Ovaj podatak se pripisuje slavskim, novogodišnjim i drugim bogatim trpezama, tokom kojih buduće majke konzumiraju kaloričniju ishranu.

Novosti

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA