Bajka za decu: Ruski vrtić koji privlači pažnju sveta

Prava pravcata bajka od vrtića pod nazivom “Sad-Grad” nikla je u gradu Krasnogorsku, blizu ruske prestonice

vrtic

Neobična palata namenjena najmlađima osmišljena je do poslednjeg detalja – u njemu su zamkovi i kule, sa protagonistima iz bajki – vilama, patuljcima i vilenjacima. U njemu deca uče da igraju šah, slikaju i plešu, ali se posebna pažnja posvećuje i njihovom zdravlju.

U gradiću Krasnogorsku, nedaleko od Moskve, otvoren je nesvakidašnji i po mnogo čemu jedinstven vrtić.

Foto: Youtube printscreen / Tatiana Chebykina

“Svi mi, kada odrastemo, pokušavamo da ostvarimo svoje snove iz detinjstva. Sa svojim sinom gledao sam Diznijeve crtaće, u čijoj se špici pojavljuju dvorac i vatromet. U međuvremenu, moj sin je odrastao, a moj san je ostao… Međutim, ja sam ga sada realizovao”, rekao je Sergej Kolunov, predsednik Saveta direktora Grupe kompanija Sadovoje kaljco.

Foto: Youtube printscreen / Tatiana Chebykina

Neobična palata namenjena najmlađima osmišljena je do poslednjeg detalja. Na stepenicama se nalaze specijalne dečije ogradice, a ormarići u svlačionici su napravljeni u obliku kućica, sa gomilom igračaka. Tu je smešteno i pravo pozorište sa velikim foajeom, garderoberom, velikom scenom i akustičnom dvoranom sa profesionalnom rasvetom. To, objašnjavaju pedagozi, utiče na razvoj sposobnosti i talenata kod dece.

U posebnoj sobi “žive” junaci iz bajki: vile, patuljci, vilenjaci… Tu ima prelepog, raznobojnog cveća i cepelin sa pravim prozorima… Njih su nacrtala sama deca, a slikari i dekorateri su sve pretočili u realnost.

“U našem centru, deca će naučiti i da snimaju crtane filmove, a oprema za to je već spremna”, dodaju pedagozi. Decu ovde uče i igranju šaha, slikanju, aikidou, plesu, ali i stranim jezicima – engleskom, pa čak i kineskom. Imaju i kreativne radionice, a u dvorištu vrtića se nalazi i parkić sa raznim penjalicama, kućicama, toboganima, ljuljaškama, klackalicama…

Foto: Youtube printscreen / Tatiana Chebykina

 

Posebna pažnja se posvećuje ne samo razvoju dece, već i njihovom zdravlju. Ovde su zaposlene čitave čete logopeda, psihologa, masera… Čak imaju i svog kuvara koji priprema jela za svako dete ponaosob. Takođe, nisu zapostavljeni ni roditelji – oni svoje dete mogu da pričekaju u prijatnom kafiću, uz šolju kafe, i tu se mogu informisati kako se njihovo dete uklopilo u novu sredinu, kako napreduje u sticanju novih znanja i veština.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA