Babica obavila pregled svoje bebe odmah nakon porođaja

“Kad smo razgovarale dan pre bebinog dolaska, rekla mi je da želi sama da obavi pregled svoje novorođene bebe. To mi je zvučalo potpuno neverovatno”

Iako je porođaj iscrpljujuć, jednoj babici to nije bila prepreka da sama obavi prvi pregled svoje novorođene bebe. Čim je rodila, na bolničkom krevetu je sama proverila je li sve u redu s njenim detetom.

“Kad smo razgovarale dan pre bebinog dolaska, rekla mi je da želi sama da obavi pregled svoje novorođene bebe. To mi je zvučalo potpuno neverovatno, nisam mogla da zamislim kako će to izvesti ni sat vremena nakon porođaja”, napisala je fotografkinja Alekaandrija Muni koja je zabeležila ovaj poseban trenutak.

“Hvalim ovu mamu jer u više od hiljadu porođajnih priča nisam uspela da dokumentujem ovako nešto”, dodala je Muni.

Fotografije koje je podelila prikazuju novopečenu majku koja na krevetu pregleda svoje dete. Sa strane je motre njene kolegice, spremne da pomognu u bilo kom trenutku.

Prvi pregled, odnosno neonatalna procena novorođenčeta obično se izvodi u prvom satu nakon rođenja deteta. Uključuje osluškivanje srca bebe, merenje opsega njene glave, merenje težine i dužine i izradu prvog otiska stopala.

View this post on Instagram

A post shared by Alexandria Mooney (@birthstoriesbyalexandriamooney)

Izvor: Index

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA