16 saveta za očeve kćerki zlata vrednih

Ima li išta lepše od oca koji vodi računa o svojoj kćerki? Po nekad nije lako biti otac devojčice, ali ovi savati će od vas napraviti profesionalca

7. Pomozite  svojoj ženi čak i ako vam to ne traži!

Pričuvajte dete dok se ona okupa ili ode kod lekara. Ako sada ne budete pored svoje dece postaćete onaj drugi roditelj koji preko vikenda čuva decu.

8. Plešite sa njom pre njenog venčanja

Otac je prvi čovek u životu devojčice. Ako se njen otac dobro brine o njoj, sutra će se ona dobro brinuti o sebi. Psiholozi tvrde da će tražiti muža koji će joj omogućiti da se oseća sigurno.

9. Ako je mama vodi na plivanje, idi sa njima

Ne dopusti da te “male ženske stvari” koje mama i kćerka rade spreče da budeš najbolji tata na svetu. Učestvuj u njenom životu svaki dan.

10. Ljubazno je odbij ako ti zatraži da je oženiš

U nekom periodu između njene 3 i 6 godine, pitaće te da je oženiš. Odbij ljubazno. Otac je prva osoba prema kojoj devojčica demonstrira svoju ženstvenost.

11. Nauči je samopoštovanju

Psiholozi tvrde da su igre koje igraju očevi i kćerke najvažnije u njenom životu. Pošto manje viđaju očeve, kćerke po nekad postanu opsednute njima. Stoga je na ocu da kćerku nauči kako da vodi računa o sebi i da poštuje svoju ličnost.

12. Ne budi stidljiv i poljubi je

Radi što ti srce kaže i obavezno joj pokaži nežnost. Ako hoćeš da je zagrliš, zagrli je! Nema ništa loše u tome kada ti ćerkica  priđe i zagrli te.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA