11 neophodnih montesori elemenata u sobi svakog mališana

Shvatanje da je dete posebna osoba, nezavisna jedinka od majke, jedna je od krucijalnih etapa razvoja. Ovo upoznavanje sveta oko sebe se postiže putem osnovnih, svakodnevnih, predmeta i normalan je deo razvojnog procesa. Izvor učenja o životu za decu može biti sve što ima bilo kakvog dodira sa čulima. Njihova aktivacija koju prati i upotreba ruku je ključna za razvoj inteligencije.

montesori

Predmeti od prirodnih materijala

Ovde spadaju sve stvari koje možete naći i u kući a koje su napravljene od prirodnih materijala, kao na primer: stvari od pamuka, podmetač za šerpe od slame, četke za brijanje, četkica za zube, češljići od drveta i slično.

Predmeti od drveta

Možete koristiti sve drvene predmete koje imate u kući, uvek u skladu sa uzrastom deteta. Tu su, na primer, zvečke od drveta na primer, drvene štipaljke, varjače i slično.

Predmeti od metala

U kući ćete sigurno naći svežanj ključeva, kuhinjski predmeti, šerpe, lonci, poklopci za teglice, kutije za kolače i slično.

Predmeti od različitih vrsta tekstila i materijalasenzorna knjiga

Cilj je da dete oseti teksturu predmeta te je važno da oni budu raznovrsni. Koristite stvari od kože, tekstila, gume i slično. U kući ćete naći, na primer, tenisku lopticu, vrećicu za šminku, tašnice od raznih materijala, kesice sa lavandom, sunđere i slično.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA