11 istina o prvoj godini roditeljstva

Dolazak bebe potpuno menja život i prva godina može biti veoma teška, ali svakako je i predivna u isto vreme. Ima stvari koje svaki roditelj treba da očekuje u ovoj prvoj godini roditeljstva a koje neće pronaći u knjigama za bebe

dete px

Foto: Pixabay

Ove “istine” će vam pomoći da se još bolje pripremite za svakodnevicu koja vas očekuje i uživate u stvarima koje su prelepe jer su deo života.

Bićete najgori i najbolji roditelj u isto vreme

Svi smo mi različiti svakoga dana i to važi i za vašu bebu koja će menjati raspoloženje i želje čak i iz sata u sat. Biće odličnih dana i loših dana, predivnih trenutaka i onih ne tako lepih. Vrlo je verovatno da ćete puno toga uraditi pogrešno. Ali nemojte biti strogi prema sebi zbog toga, vi ste veoma voljeni i potrebni ostalim članovima porodice.

Telo žene nakon porođaja je jednostavno drugačije

Istegnutu kožu i ostatak posle porođaja nije lako prihvatiti, ali to telo je prelepo u tom svom nesavršenstvu. Upravo ste na svet doneli ljudsko biće. Hranite se zdravo i prihvatite ovaj period sebe. Čim možete uvedite šetnju u svakodnevnu rutinu. Slušajte ljude koji vam kažu da ste lepi i verujte im.

Vaša beba nije kao druge bebe

Vaša beba neće pratiti upustvo iz knjiga koje čitate, neće joj se sviđati ono što očekujete i neće raditi ono što vi mislite da treba da radi. To je sasvim normalno i savršeno. Vaša beba je jedinstvena osoba, nema još jedne takve na svetu. Upoznajte je, posmatrajte šta joj se dopada, šta voli, kako se najlakše uspavljuje, kako vam saopštava da je gladna. Ova otkrića će vam služiti više od bilo kog saveta.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA