10 sigurnih pokazatelja da je vaše dete hrabro

Kada je o strahovima reč neki mališani se jednostavno manje boje od drugih. Ipak, postoje velike razlike između hrabrosti i srljanja bez razmišljanja. Evo kako da budete sigurni da je vaše dete zaista neustrašivo…

hrabro dete

6. Imaju svoje ideje i ne boje se da ih podele

Hrabra deca često se čine kao mali šefovi samo zato što se zaista ne boje izražavanja. Oni će biti ti koji će smišljati nove ideje, a čak i da nijedna ne prođe dobro – u društvu, u vrtiću, u školi, njih to neće smesti u osmišljavanju nove.

7. Vole da uče sama sebe

Znate da postoje deca kojoj uvek treba neka pomoć sa strane, em što se boje da probaju sama, em što im uvek nedostaje društvo koje će biti uz njih, ali hrabroj deci ne treba niko kada oni naume da probaju i nauče nešto novo. Zato kada vidite vaše malo hrabro dete kako sedi samo u uglu, bez brige, ono se ne skriva ni od koga, ono je verovatno skoncentrirano na neki svoj zadatak.

8. Oni uvek testiraju svoje mogućnosti

Za hrabru decu se čini da ne postoje granice, odnosno, one su tu da ih dete pomera i tu je teško na bilo koji način uticati na njih da prestanu. Jednostavno – hrabra deca se ne boje istraživanja i isprobavanja novih stvari u svom životu.

9. Oni zaista vole da budu lideri

Ne zato što vole da budu glavni već zato što često nemaju strpljenja da čekaju da neko manje hrabro dete preuzme tu ulogu. Ali, ako se u njihovom okruženju pojavi neko hrabriji, rado će stati iza njega i kročiti njihovim putem, čisto da dokažu da i oni to mogu.

10. Oni su i jako pažljivi

Ukoliko se u kraju, parku, vrtiću, školi pojavi neko novo lice hrabro dete će prvo prići i prvo poželeti dobrodošlicu. I to zato što se ne stide i ne boje konkurencije.

Izvor:  Index.hr

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA