10 loših navika u učenju i kako ih se rešiti

Mnogi roditelji ne provode puno vremena razmišljajući o tome kako i koliko deca uče sve dok ne dobiju lošu ocenu i onda nastaje panika.

I dok svi znamo da visoke ocene nisu garancija uspeha u životu niti pokazatelj inteligencije, važno je da deca budu uspešna u školi. Ako mislite da vaše dete daje sve od sebe ali opet nije dovoljno dobro u školi, razmislite koji sve mogu biti uzroci za to – preispitajte njegove navike učenja.

Evo 10 loših navika i kako da ih popravite da bi dete iskoristilo svoj pun potencijal:

odlaganje učenja

Odlaganje

Ovo je oblast u kojoj defintivno morate pomoći detetu. Prvi korak je da ni vi sami ne čekate dan pred kontrolni da proverite znanje deteta. Pomozite mu da stekne veštine dobrog upravljanja vremenom kako bi na vreme završilo domaće zadatke, učenje, čitanje lektire i pripremu za kontrolni. Kada roditelji prave porodični raspored u odnosu na školu, deca imaju bolje rezultate.


tv

Odvlačenje pažnje (TV i muzika)

Čak i kada se gledaju i slušaju u drugoj prostoriji, TV i muzika, mogu biti veliki ometači i skretači pažnje. Treperenje svetla i zvuka ne samo da privlaču pažnju deteta, ono usporava proces učenja i umanjuje sposobnosti čitanja. Uzdržite se od gledanja TV-a ili slušanja muzike (ili jednostavno koristite slušalice) dok dete uči kako biste mu dali šansu da što bolje nauči.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA