Beba na planini

Može li beba od tri meseca da provede dvonedeljno zimovanje na planini čija je nadmorska visina oko 2.000 metara?

Nije baš preporučljivo da tako mala deca borave na prilično velikoj nadmorskoj visini, daleko od svog prebivališta. Razređen vazduh, ali i ekstremna hladnoća su uobičajeni na planini te visine u ovo doba godine. Jeste vazduh čist, ali je i hladan. Šta znači bebi da bude tamo ako će većinu vremena da provede u hotelskoj sobi ili apartmanu. Ako i izađe napolje, to malo vremena će da bude umotana u skafander i ušuškana u kolicima.

Treba misliti i na zdravstveni aspekt zimovanja. Bebi će, verovatno, biti dobro. Ali, ako se nešto desi, retko kada je moguće dobiti pravu pedijatrijsku medicinsku uslugu van većih gradova. To znači: bebu u auto i nazad kući.

Strogo medicinski gledano, bebi mogu da se obezbede adekvatni uslovi na planini, ali je bolje odabrati neku manje «divlju» planinu, niže nadmorske visine (oko 1.000 metara).

Pin It


Komentari

  1. da se vidi da se zna 18.01.2018 u 07:46

    Pitanje je šta Vi kažete na temu… Ja sam zapanjena brojem roditelja koji po svaku cenu žele na mora i planine sa ekstremno malim bebama koje tek što su progledale. Nema hotela ni apartmana koji bebi pružaju čistoću i mir kao kod kuće. Drugo bebu nije briga ni za more ni za planine već za san, majčino mleko i što manje neprijatnosti. I treće što ne shvatam (ali moj problem) je šta roditelji imaju od toga. Kao majka tromesečne bebe moj se život svodio na tročasovne cikluse dojenje-presvlačenje-pranje-spavanje i eventualno ako stignem do dve šetnje u toku dana. Posebno dolazi do peripetije kad beba počne da unosi čvrstu hranu. onda majka dobije još jedan aspekt u svom životu a to je kuvanje. E sad sve mi je to teško zamisliti van sopstvene kuće. U hotelskom kupatilu – nezamislivo!

    Odgovori na komentar
Strana 2 od 2<12

Komentarišite ovaj članak

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.