Zdravlje iz tanjira: Prokelj i kupus jačaju imunitet

Važno je da zimi jedemo što više povrća svakoga dana, a stručnjaci kažu da posebnu prednost treba dati prokelju, kupusu, cvekli i bundevi, jer će nam pomoći da ojačamo organizam u hladnim danima

Pixnio

Zimi je potrebno da unosimo što više povrća, kako bismo ojačali organizam, a samim tim imali i lepši ten uprkos hladnom periodu. Zato je važno da svakog dana pojedemo neku od zdravih namirnica, među kojima, po savetu stručnjaka, prednost treba dati sledećim:

Prokelj

Kako je bogat vitaminom E, antioksidansima, cinkom, magnezijumom, gvožđem i folnom kiselinom, pravi je štit za imunitet i lepotu.

Kupus

Njegova najveća prednost je bogatstvo vitaminom C, ali je (svež i kiseli) kupus riznica i vitamina B i E, kao i magnezijuma i kalcijuma.

Cvekla

Sadrži vlakna, vitamin C, magnezijum, gvožđe i fosfor – sve što nam je potrebno da bismo bili lepi i spolja i iznutra.

Bundeva

Bogata je kalijumom, vitaminom B i cinkom, što je i te kako važno za jačanje organizma i čist ten.

Novosti

0
Ostavi komentar

Povezani članci

Vesti

Instagram